Share |

Stoppard, Kafka a ti druzí

V posledních letech měla česká divadla až neočekávaný úspěch s uváděním dramat Toma Stopparda (např. Národní divadlo: Arkádie, Rock´n´roll) i Franze Kafky (tolik oceňovaný Proces v Komedii). Ani Vinohradské divadlo tak nezůstává pozadu a do svého repertoáru tyto dva autory zařadilo.

Od Toma Stopparda, anglického dramatika s českým původem, nyní uvádí situační komedii Na flámu (režie Zdeněk Černík j.h.), která je v lednu k vidění 14. ledna nebo 3. února. Vidět zde můžete např. Jiřího Dvořáka, Pavla Baťka, Lucii Polišenskou či Simonu Postlerovou.

Po úspěšném Procesu uvedeného v Komedii nabízí Vinohradské divadlo adaptaci Kafkova Zámku v režii Natálie Deákové a v podání např. Jaroslava Satoranského, Daniely Kolářové a mnoho dalších. Zámek se v nejbližší době hraje 6. a 24. ledna.

V současné době také slaví úspěchy uvádění ruských autorů, po uvedení Čechovova Višňového sadu v režii Vladimíra Morávka, je tak na této scéně k vidění Gogolova Ženitba, s názvem Naprosto neuvěřitelná událost: Ženitba, opět v režii hostujícího Vladimíra Morávka. K vidění je v tomto měsíci 13. ledna.

Opomenout samozřejmě nelze momentálně nejúspěšnější inscenace tohoto divadla, a to Stropnického Jistě pane ministře (8., 15., 19. a 26. ledna) či Balašovu inscenaci Donaha! (21. a 29. ledna).

Více informací naleznete na adrese http://www.dnv-praha.cz/program. Všechna představení začínají v 19 hodin.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.