Share |

Steam Up Festival III: Magnetik hráli maškarám

foto JK

V sobotu večer se ve vinohradském klubu Hoodoo konal už třetí ze série neobvyklých festiválků na téma steampunk.
Akce jménem Steam Up měla pořadové číslo 3, ale v Hoodoo se konala poprvé. Tenhle klub patří k méně známým, ale není to žádný krcálek: podzemní prostory na Korunní třídě u Orionky skrývají několik propojených sálů. Jeden slouží na hospodoidní sezení, v jednom byl tentokrát trh zasvěcený steampunkovým doplňkům, pak tu je bar ve spojovací chodbě a konečně sál, kde hráli Magnetik, tedy ultimátní overlord Moimir Papalescu s Petrem Venkrbcem.
Už od podvečera se kolem Flory a Orionky srocovaly prazvláštně oděné bytosti. Na akci se kromě lidí adorujících steampunk (ozdobených svářečskými brýlemi nebo třeba kusy počítačových klávesnic) vypravili i gotici, dámy v jakože viktoriánských šatech s korzety, chlápci ve fracích, milovníci industriálu a další. Klub slušně zaplnili a akce tak skýtala hromady vizuálních podnětů.
Ledva jsem se dokochala čepicí typu lodičky, kterou si jedna návštěvnice dozdobila blikající diodou, proplula kolem mě osoba, která měla na hlavě škuner. Normální černej škuner s okýnkama a tak. Jiná slečna měla ve vlasech jako doplněk žárovku. Trička obskurních kapel, fraky a šaty s honzíky plus nějaké ty BD/SM parafernálie jsem pak už přestala počítat. Kdyby mi to nebylo stačilo, trh se šperky stál za to - od známějších firem typu Skynet (o které jsme už psali a právem chválili její recyklované šperky) až po nová jména, která ještě nemají ani web a pomalounku vylézají na Fleru. Přívěšky, náušnice, náramky, brože atd. byly vesměs zábavné a laciné - koupila jsem si za pade náušnice s upířími zuby a od velkorysejšího utrácení mě zachránil jen fakt, že jsem si zapomněla vybrat peníze a nechtěla jsem přijít o koncert Magnetik kvůli dojení bankomatu.
Magnetik hráli velmi slušně a velmi nahlas - kombinace elektroniky a saxofonu se osvědčila už dřív a pro takovéhle publikum to byla optimální muzika;  zaznělo i něco z Papalescova sólového alba, o kterém brzy napíšeme víc. Atmosféra byla vstřícná a přátelská a jaksi spiklenecká: tohle byla akce okrajového ražení, která ale dokázala zaplnit slušně velký klub a udělat všem těm vymóděným lidem docela radost. Paráda.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.