Share |

Startují módní přehlídky Designbloku

foto: pořadatel akce

Šestnáctý ročník Designbloku je už v plném proudu, od dneška doplní jeho bohatý program také módní přehlídky, které se budou konat opět v kostele sv. Šimona a Judy v Dušní ulici. Kromě českých módních hvězd, mezi kterými nemůže chybět respektovaná módní návrhářka Hana Zárubová, letošní držitelka titulu Módní designér roku a ceny Czech Grand Design Monika Drápalová, nebo stále zajímavější designér oděvů a obuvi Pavel Brejcha, se v sobotu 11. října 2014 představí výběr nejlepších evropských módních diplomantů ve speciální sekci Designblok Diploma Selection.
 
Fashion stage ožije v pátek 10. října v 18:00 úvodní přehlídkou Hany Zárubové, která představí svou kolekci na podzim a zimu 2014/2015 nazvanou iFORM. Ve 20:00 na ni naváže přehlídka Moniky Drápalové, která svou kolekci All is not lost založila na tématu hry a improvizace. Večer pak završí Pavel Brejcha, který představí kolekci oděvů a doplňků na jaro a léto 2015. Jeho přehlídku uvidíme od 21:00.
 
Sobota je věnována nejlepším evropským módním diplmantům a dalším mladým talentům. Pokud chcete na vlastní oči vidět, kam se vyvíjí evropský módní design, a konfrontovat ho s českým prostředím, rozhodně byste neměli v kostele sv. Šimona a Judy chybět.
 
Největší hvězdou sobotních módních přehlídek letošních Diploma Selection bude nizozemský módní návrhář a vítěz prestižní soutěže Lichting,Bastian Visch. Kromě něj se na Fashion Stage představí například Dafna Stoilikova z Bulharska, Hoechel Moon z Německa, Gabrielle Vivanco Biderbust ze Španělska nebo česká návrhářka Klára Válková, promující letos na prestižní Gerrit Rietveld Academie v Amsterdamu. Mezi mladými talenty nebudou chybět ani držitelky Designblok Talent Card Renata Dračková a Lenka Vacková.
 
Přehlídky v kostele sv. Šimona a Judy budou probíhat od pátku až do sobotní noci, kdy zakončí přehlídka antverpská návrhářka Leny Lumelsky.
 
www.designblok.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.