Share |

Staronový přístup k interiérovému designu v severském duchu

Foto: Jeanne D'Arc Living

V Čechách se postupně začíná dařit novému přístupu k bydlení
 
 
V našich končinách lze nalézt poměrně širokou škálu časopisů, knih i specializovaných obchodů, které se věnují interiérovému designu. Stále ještě však zejména na sever od Čechie nelezneme styly a přístupy, které jsou u nás známy jen hrstce našenců.
 
K takovým patří i nová tradice, která v posledních letech bují pod rukama plodných dánských enthusiastů, kteří před několika lety začali vydávat časopis Jeanne d'Arc Living a brzy na to začali vyrábět interiérové doplňky ve stylu, který postupně vytvořili skloubením estetiky starých předmětů dýchajících svou pamětí, kterou nechávají prostupovat napovrch skrze rafinovanou úpravu předmětů, a retro designem s moderními prvky a principy výstavby interiéru.
Vznikla tak specifická estetika, která díky kombinaci veteše, které má každý druhý plnou půdu, a nových stylových kusů nábytku nabízí ohromnou variabilitu vzhledů, kterými se můžete opájet klidně celé dny, budete-li listovat nepřeberným množstvím zahraničních blogů.
 
Přednost přístupu á la Jeanne d'Arc tkví hlavně ve spojení autenticity starých zajímavých předmětů, které ve světle tohoto přístupu najednou slibují po jednoduchém kutilském zásahu nebo i bez něj vytvořit neotřelý dekorační prvek a nových prvků, které lze pořídit ve specializovaných obchodech. Záveň hravostí autorů Jaenne D'Arc přerostl jejich koníček v celý nový life-style zahrnující i recepty na zdravou (a velmi chutnou!) kuchyni, oblékání, zahradní architekturu atd.
 
U nás zatím narozdíl od např. Norska nebo Dánska nenajdete mnoho obchodů, kde lze tyto produkty pořídit. Kamenných obchodů není více než prstů na ruce a jsou-li, pak většinou mixují různé styly (v Praze se nacházejí dva). Dostupnými jsou ale vybrané doplňky díky novým e-shopům, jako je například tento, který si zřídila bloggerka Vlaďka poté, co společnost Jeanne d'Arc Living reagovala pozitivně na její nabídku provozovat v ČR obchodní zastoupení. Jak sama Vlaďka uvádí, o novinky z Jeanne d'Arc je velký zájem a počet jejích příznivců rychle narůstá, stejně jako sortiment, který nabízí.
 
Před Vánocemi Vám možná spojení časopisu, který svým provedením zcela se vymykajícím zdejším poměrům vydá za hodnotnou knihu, s některým výrobkem z e-shopu vyřeší Vaše dárková dilemata.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.