Share |

Srpnový program MeetFactory

foto: pořadatel akce

MeetFactory program na tenhle měsíc!
 
GALERIE
11. 6. - 28. 8. Galerie MeetFactory: Ztvárnění klidu: Výstava o devíti částech
Ztvárnění klidu představuje skupinu vizuálních a performativních umělců, kteří se věnují nehybnosti, pozastavení a zpomalení v performativním kontextu. Na výstavě využívají taková gesta, jako jsou odklon, předklon a záklon, jimiž potlačují naše očekávání kontinuity tanečních a divadelních kompozic a linií pohybu a myšlení. Výstava naznačuje, že nečekané (pohybové) rozruchy mohou generovat politický a emoční potenciál jak u umělce, tak i u diváka.
Vystavující umělci: Rehan Ansari, Nicolas Dumit Estevez, Brendan Fernandes, Yoko Inoue, Claudia Joskowicz, Kirsten Justesen, Clifford Owens, Jan Pfeiffer, Emily Roysdon a Roman Štětina  
Kurátorka: Sara Reisman
Vstup zdarma               
 
28. 7. – 31. 8. Galerie Kostka: Spirit Rising World
V projektu s názvem Spirit World Rising se překrývají různá média, jako je instalace, scénografie, sochařství, hudba, performance, dokumentace I dvojrozměrné výtvory. Vystavená díla zkoumají přetváření a spojování různých náboženských a duchovních signifikátorů do experimentálního synkretického výrazu. Projekt se také snaží využít zahájení výstavy jako rituálního aktu v souladu s vystavenými díly.  
Vystavující umělci: Anežka Hošková & Anders Grønlien
Kurátor: Jaro Varga
Vstup zdarma
 
DIVADLO
2./4./15./16./18./19./21./22./23. a 25. 8. Bůh by řekl: bože, vy jste divný (premiéra) / 200 CZK
Tři sourozenci po smrti rodičů hledají víc srandy a víc lásky. Je hrozně těžké být otevřený a velkomyslný a vstřícný a mít pochopení a umět odpouštět, ale to jediné má v životě smysl. Již třetí letní inscenace, tentokrát na pomezí divadla a filmu je společným dílem Viktorie Čermákové a Aleše Čermáka. V inspirativních industriálních prostorech zadního dvorku MeetFactory, mezi graffiti a pod dálnicí.
Režie: Viktorie Čermáková, Aleš Čermák
 
28. 8. Rehan Ansari: Nezatížení / ZDARMA
Galerie MeetFactory be spolupráci s Divadlem MeetFactory uvede v rámci výstavy vizuálních děl a performancí newyorských umělců s názvem Ztvárnění klidu scénické čtení divadelní hry Rehana Ansariho. Děj hry Nezatížení je zasazen do doby kolem inaugurace prezidenta Obamy. Torontský novinář odjíždí do Karáčí, kde jej sžírá naše neschopnost skutečně pochopit, co to je žít ve válce. Autor zachycuje hledisko našeho nepřítele a my sledujeme debatu o militantnosti, která má globální obecenstvo. Pozorujeme vnitřní boj protagonisty viděný očima partnerky, se kterou horečně komunikuje telefonem a přes Skype. V Karáčí bydlí u své obstarožní tety Attiye a strýce Saada. Ti v sobě po dlouhých šedesát let svého vztahu, který začal v době dělení Indie, nesou strašlivé tajemství.    
Režie: Viktorie Čermáková
 
HUDBA
12. 8. Dirty Dirty Dancing #2 / 220 CZK
Pioneer Prague & Prague Pride společně pořádají Dirty Dirty Dancing. OLÉ! Cool DJs, Hot Pioneers, Drinks, Snacks, Good Old Homo Fun & Love In The Air. Discjockeys: ALINKA (Twirl / Crosstown Rebels, Berlin), JOSH CAFFE (Batty Bass Records / London), ELECTRONIC BITCHES DJS (Pioneer Rezidents).

 
LETNÍ KINO MEETFACTORY
3. 8. Letní kino X / Summer On the Road / 80 CZK
Je na čase se trochu uvolnit, upustit páru, sbalit si svých pár švestek a pořádně sešlápnout plyn. V srpnu jedeme na výlet! Filmy, které v cyklu Summer On the Road nabídneme, nás vezmou na vodu i pod vodu, pouští a prérií, do nejtemnějších koutů našeho nevědomí i do těch nejšílenějších záhybů naší fantazie. Některé srpnové filmy se staly generačními manifesty, kterým se povedlo udělat hluboký zářez do dějin kinematografie. Některé dostaly přízvisko kultovní a na některé se prostě hezky kouká. Připoutejte se, bude to jízda!  Vyberte si film, který chcete vidět, a HLASUJTE od čtvrtka 28. 7., 12:00.    
 
10. 8. Letní kino XI / Summer On the Road / 80 CZK
Je na čase se trochu uvolnit, upustit páru, sbalit si svých pár švestek a pořádně sešlápnout plyn. V srpnu jedeme na výlet! Filmy, které v cyklu Summer On the Road nabídneme, nás vezmou na vodu i pod vodu, pouští a prérií, do nejtemnějších koutů našeho nevědomí i do těch nejšílenějších záhybů naší fantazie. Některé srpnové filmy se staly generačními manifesty, kterým se povedlo udělat hluboký zářez do dějin kinematografie. Některé dostaly přízvisko kultovní a na některé se prostě hezky kouká. Připoutejte se, bude to jízda!  Vyberte si film, který chcete vidět, a HLASUJTE od čtvrtka 4. 8., 12:00.    
 
17. 8. Letní kino XII / Summer On the Road / 80 CZK
Je na čase se trochu uvolnit, upustit páru, sbalit si svých pár švestek a pořádně sešlápnout plyn. V srpnu jedeme na výlet! Filmy, které v cyklu Summer On the Road nabídneme, nás vezmou na vodu i pod vodu, pouští a prérií, do nejtemnějších koutů našeho nevědomí i do těch nejšílenějších záhybů naší fantazie. Některé srpnové filmy se staly generačními manifesty, kterým se povedlo udělat hluboký zářez do dějin kinematografie. Některé dostaly přízvisko kultovní a na některé se prostě hezky kouká. Připoutejte se, bude to jízda!  Vyberte si film, který chcete vidět, a HLASUJTE od čtvrtka 11. 8., 12:00.    
 
24. 8. Letní kino XIII / Summer On the Road / 80 CZK
Je na čase se trochu uvolnit, upustit páru, sbalit si svých pár švestek a pořádně sešlápnout plyn. V srpnu jedeme na výlet! Filmy, které v cyklu Summer On the Road nabídneme, nás vezmou na vodu i pod vodu, pouští a prérií, do nejtemnějších koutů našeho nevědomí i do těch nejšílenějších záhybů naší fantazie. Některé srpnové filmy se staly generačními manifesty, kterým se povedlo udělat hluboký zářez do dějin kinematografie. Některé dostaly přízvisko kultovní a na některé se prostě hezky kouká. Připoutejte se, bude to jízda!  Vyberte si film, který chcete vidět, a HLASUJTE od čtvrtka 18. 8., 12:00.    
 
31. 8. Letní kino XIV / Summer On the Road / 80 CZK
Je na čase se trochu uvolnit, upustit páru, sbalit si svých pár švestek a pořádně sešlápnout plyn. V srpnu jedeme na výlet! Filmy, které v cyklu Summer On the Road nabídneme, nás vezmou na vodu i pod vodu, pouští a prérií, do nejtemnějších koutů našeho nevědomí i do těch nejšílenějších záhybů naší fantazie. Některé srpnové filmy se staly generačními manifesty, kterým se povedlo udělat hluboký zářez do dějin kinematografie. Některé dostaly přízvisko kultovní a na některé se prostě hezky kouká. Připoutejte se, bude to jízda!  Vyberte si film, který chcete vidět, a HLASUJTE od čtvrtka 25. 8., 12:00. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.