Share |

SRNA - sklo, recyklace, nápad, alchymie.

Co je srna? Hlavní ideou projektu je recyklace nebo spíše dnes používaný termín upcycling, kdy z určitého předmětu vytvoříte jiný a pak ho dále používáte. Srna recykluje sklo - hlavně láhve.

 

Materiálním středem projektu jest tzv. pukačka – stroj jedoucí na vodu. Elektrolýzou vody, která probíhá v malém zařízení pod nádržkou, vzniká Brownův plyn, tj. vodík a kyslík v poměru 2:1. Ten pak hoří  na konci úzké trysky  plamenem o 1000°C. Na workshopech a dílnách přístupných veřejnosti tak v praxi demonstrujeme využití vodíku jako zdroje energie s nulovou emisí. Rádi se účastníme takových akcí – workshopy jsou skvělou příležitostí setkání člověka s člověkem, inspirací, chvílí, kdy si předáváme zkušenosti, znalosti, příběhy a tedy určité emoce, které hrají velkou roli ať se jedná o prodej zboží nebo šíření určité vize. 

Třetí částí projektu Srna je pak samotný prodejní artikl - z lahví od vína a jiných nápojů ručně vyrábíme sklenice, vázy, popelníky, z demižonů krásné velké mísy, v budoucnosti se zaměříme i na lustry a lampy. Lahve a jiné skleněné nádoby určené pro uchování nápojů bývají po estetické stránce absolutně minimalistické a jako předmět slouží ryze praktickému účelu. Tím je definován i design produktů Srna – čistý, oproštěný od manýry dává nejvíce vyniknout estetice hry světla a skleněného materiálu. Praktickou předností výrobku je pak samotná bytelnost a odolnost vůči teplotám nad 100°C. “Každý náš předmět pak zdobí ručně pískovaná srnka,” udávají tvůrci. 

V blízké době nás čekají tři workshopy, kde si budete moci vše vyzkoušet a vyrobit si svou vlastní Srnu! 

22. listopadu ve Studiu Alta

10. listopadu v obchůdku Recycle with Love

12. prosince v klubu a kavárně Centrála

www.srnasklo.cz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.