Share |

Sportovní logo používá LEVI'S roku 1984

foto: Levi's®

Streetwear a kult loga vládnou ulicím i přehlídkovým molům. Už v loni se Levi’s® vrátil ke sportovnímu logu z 80. let. Letos archiv Levi Strauss & Co. vydal další kousek z té doby – olympijskou bundu. Při jejím navrhování spolupracovali i samotní sportovci. Přáli si, aby byla pohodlná a praktická, snadno se dala prát, zip měla vpředu a chránila krk. Ellen Duenow, designérka LS & Co., navrhla bundu v královské modři s postranním bílým pruhem, který vynikl, když sportovec zvedl ruku ve vítězném gestu. Na prsou nesmělo chybět sportovní logo Levi’s® v národních barvách – červené, bílé a modré, které mělo připomínat vlajku.
 
Na letní olympiádě v Los Angeles v roce 1984 tuto teplákovou soupravu nosil celý americký tým, přes 800 sportovců, včetně fenomenálního sprintera Carla Lewise, který vyhrál 4 zlaté medaile, nebo zlaté sportovní gymnastky Mary Lou Retton.

V aktuální kolekci najdete vintage teplákovku a ikonické sportovní logo na tričkách, mikinách i bundách. Logománie je zpět a Levi’s® se svou historií nabízí retro kousky s úžasným příběhem a nostalgií. Vyzkoušet je můžete třeba v nově zrekonstruovaném Levi’s® Storu v pražském Palladiu.

/FB/
/WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.