Share |

Špičkoví čeští umělci a designéři darovali svá díla na dobročinnost

Na pět desítek špičkových českých umělců a designérů věnovalo svá díla na dobročinnostJsou mezi nimi například Jan Gemrot, Jakub Berdych Karpelis, Pasta Oner, František Skála, Petr Nikl či Olbram Zoubek. Výtěžek z aukce poputuje na programy Nadace Via, která podporuje komunitní život a rozvoj filantropie v Česku.
 
Díla si zájemci budou moci prohlédnout na Předaukční výstavě v Nové galerii na pražských Vinohradech. Vernisáž se koná 3. října od 19. hodin, samotná výstava pak potrvá od 4. do 6. října. 
 
Dobročinná aukce se pak koná 28. listopadu v pražském Hotelu Marriot. Kromě uměleckých děl se na ní budou dražit také vína a nejrůznější exkluzivní zážitky – například kuchařský kurz s šéfkuchařem „michelinského“ Alcronu Romanem Paulusem, večeře s Karlem Schwarzenbergem, sklenička drinku s ekonomem Tomášem Sedláčkem či večeře, kterou dražiteli připraví u sebe doma manželé Karpíškovi, zakladatelé sítě Ambiente.
 
Vydražit bude možné i nádherné knihy – například unikátní vydání Antikódů Václava Havla. Součástí aukce je tradičně také několik exkluzivních vín českých a moravských vinařů. Ti svá vína do aukce věnovali rovněž zdarma.
 
Celkem se bude dražit 80 položek. „Na aukci bude možné vydražit také díla nastupující generace umělců, mimo jiné Jana Gemrota, Tomáše Němce nebo Vladimíra Houdka,“ vypočítává projektová manažerka Dobročinné aukce Karolína Vašíčková.
 
Gemrot do aukce věnoval obraz ze své poslední kolekce I Am The Night, kterou právě nyní vystavuje v pražské galerii Peron. Jan Germont má i přes svůj nízký věk v současnosti zastoupení v několika významných galeriích, včetně sbírek Národní galerie v Praze. 
 
Součástí aukce je také kolekce designu, kterou zastupuje hned několik nositelů ocenění Czech Grand Design. Mezi položkami najdeme například skleněnou vycházkovou hůl Long drink Bottle od zakladatele značky Qubus Jakuba Berdycha. Je zhotovena z laboratorního skla a lze ji plnit alkoholickým nápojem.
 
Vydražit bude možné mimo jiné také designový ženský vibrátor Whoop.de.doo designérky Anny Marešové, který obdržel ocenění v designérské soutěži Red Dot Design.
 
Mezi kuriozní položky každoročně patří NIC, které hosté draží pro čistou radost z dárcovství. Účastníci aukce si také budou moci vydražit také jeden den práce v Nadaci Via. 
 
Nadace Via dlouhodobě usiluje o to, aby v Česku bylo víc lidí, kteří pečují o své okolí a kteří darují druhým. Jejími hlavními tématy jsou rozvoj filantropie a rozvoj komunitního života v Česku.
 
Více o Dobročinné aukci: http://www.dobrocinnaaukce.cz/
 
Více o Nadaci Via: http://www.nadacevia.cz/o-nadaci-via/

 
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.