Share |

Sperm Festival překračuje stín

V pražské MeetFactory proběhne od pátku 22. do neděle 24. 4. již pátý ročník festivalu aktuálního umění, hudby a vizuální kultury.
Sperm Festival překračuje stín
foto www.sperm.cz

Podtitul letošního Sperm Festivalu, jenž zní  "Překračování stínu", odkazuje na překračování hranic žánrů muziky stejně jako hudebního průmyslu samotného. Jak podotýkají organizátoři, jde jim ale rovněž i o reflexi "doposud nesmělé a vesměs neúspěšné snahy české hudební komunity překročit svůj stín a vybojovat si místo na evropské/světové scéně v kontrastu s hudebníky okolních post-komunistických zemí."

Jak se již stalo sympatickým zvykem, většina vystupujících si v rámci festivalu odbude svojí českou koncertní premiéru. Těšit se můžete mimo jiné na australské electro-popaře Architecture In Helsinki, britského hudebního vizionáře a DJe Jamese Holdena, kanadský indie-pop v podání The Russian Futurists, holandského dubstepového matadora Martyna, švýcarskou electro-experimentátorku Kate Wax s kapelou nebo německý projekt Brandt Brauer Frick originálně fúzující orchestrální kompozice s minimal technem.

 

O vizuální program Sperm Festivalu se postará například domácí Forma, jež ozvučí klasický německý film Gustava Machatého Erotikon, nebo turecká dvojka Candas Sisman a Denis Radev, kteří chystají jak audiovizuální performance, tak přednášku spojenou s workshopem.

Během festivalu se můžete těšit také na tradiční přednášky, workshopy a panelové diskuze věnované vzdělání a kreativitě a celou řadu dalších interesantních záležitostí. Kompletní program včetně časového harmonogramu najdete zde.

Festival Pass koupíte v obvyklých předprodejích za 550,- Kč + poplatky, jednodenní lupen vás v předprodeji vyjde na 290,- Kč + poplatky, na místě za něj zaplatíte 390,- Kč. Na nedělní program je vstup zdarma!

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.