Share |

Šperkař Hanuš Lamr má novou kolekci. Pojmenoval ji Folklor, k vidění bude na Designbloku.

foto: H. Lamr (archiv)

Designér a tvůrce osobitých šperků Hanuš Lamr (1976) je absolventem Ateliéru sochařství kovu a šperku pod vedením V. K. Nováka na pražské VŠUP. Absolvoval profesní stáže v Izraeli a v Německu, v současnosti žije a tvoří v Praze. Jeho dílo je zastoupeno v mnoha sbírkách soukromých sběratelů i kulturních institucí, např. v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze. V roce 2011 byl osloven Ministerstvem zahraničních věcí ČR a vytvořil speciální brož pro Madeleine Albright. V roce 2014 představil Lamr svou práci na prestižním veletrhu luxusních šperků a hodinářství Inhorgenta v Mnichově. /WEB/
 
Jeho celoživotní inspirací je příroda, pro svou práci nejčastěji volí stříbro, zlato, drahé kameny a také syntetickou pryskyřici s práškovými pigmenty. Rád tyto materiály používá neomezeně, experimentuje s nimi a vzájemně je propojuje. Aktuálně představuje kolekci Folklor, jejíž zrod je inspirován mj. tvorbou Dušana Jurkoviče a stylem vycházejícím z lidového umění té doby. V kolekci se objeví prvky makovic, žaludů aj. soustružených ze dřeva a decentně kombinovaných se stříbrem. Část kolekce je výrazně barevná, druhá část se ponese spíše v tónech přírodních materiálů.
 
Kolekce Folklor bude k vidění mj. na letošní přehlídce designu Designblok 2016 nebo v pražské Debut Gallery od 28. října 2016.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.