Share |

Součástí Letní filmové školy bude i němý film a téma vývoje švédského sociálního státu

foto: pořadatel akce

Němý film a živá hudba, vývoj švédského sociálního státu, současná uprchlická krize nebo retrospektiva nadějného slovenského dokumentaristy. I to bude součástí Letní filmové školy, která se tradičně v Uherském Hradišti uskuteční v termínu od 28. 7. do 6. 82017.

Erik Hedling (host letošní LFŠ) je profesorem filmových studií na slavné švédské univerzitě v Lundu, kde se specializuje na historii švédského filmu. Konkrétně se zabývá vztahem švédského filmu a švédské společnosti ze sociálního a politického hlediska. Pro letošní LFŠ připravil výběr filmů mapující vývoj švédského sociálního státu a konceptu folkhemmet. V souvislosti s tímto tématem je připravena i další sekce, odrážející dopady evropské migrační vlny na současné Švédsko.

V sekci Film a živá hudba budete mít možnost vidět zásadní filmy švédské němé éry s hudebním doprovodem skupin jako B4 či Tomáš Palucha. V dané souvislosti pro vás všechny v druhé polovině května chystáme v Praze malé překvapení, které bude zároveň prezentací nového vizuálu LFŠ a oslavou spuštení akreditačního systému a zbrusu nového webu!

Dalším významným hostem letošního ročníku bude nikoli švédský, ale přespolní mladý dokumentarista Miro Remo, který na LFŠ osobně uvede svou retrospektivu. Ta bude krom jeho posledního filmu Richard Müller: Nepoznaný, debutu Comeback či studentských filmů, obsahovat i „trezorový“ film o slovenském mainstreamu Cooltúra, který diváci neměli možnost vidět ve standardní distribuci.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.