Share |

Snadná a rychlá příprava kvalitní domácí kávy

foto Catler

Pro mnohé z nás je káva jednou z nejdůležitějších věcí na světě. Nedokážeme si bez ní představit ráno, odpoledne a někdy ani večer. Kvalitní kávu si můžete s vynaložením minimálního úsilí připravit jak doma, tak i v práci. 
 
Ti náročnější z vás budou nejspíše vybírat mezi kvalitními pákovými kávovary. Konkrétně kávovar značky Catler by svými vlastnostmi mohl konkurovat těm kavárenským. Připravit s ním můžete espresso, cappuccino, latté a další druhy kávy. Kávovar má integrovaný mlýnek, a tedy i zásobník na kávová zrna. Automaticky mele kávu přímo do držáku filtru. Pokud patříte mezi ty, kteří mají rádi pořádnou dávku kofeinu, ale ristretto vás nepotěší, pro vás má tento kávovar vychytávku v podobě extra vysokého prostoru pro přípravu long coffee. Co se týká údržby kávovaru, funkce Clean Me vás upozorní na to, že je potřeba spustit čistící proces. Zároveň zásobník na vodu má vlastní filtrační systém, díky kterému se uvnitř přístroje neusazuje vodní kámen. 
 
Bezedná páka
Mysleli jste si, že už vaše káva nemůže být lepší? Catler má vychytávku v podobě bezedné páky. Jedná se o klasickou páku pro přípravu espressa, která má uříznuté dno, a tudíž postrádá odtokový žlábek. Příprava kávy s bezednou pákou je velmi efektivní, protože můžete přímo sledovat celou extrakci kávy. Ale hlavní důvod, proč si tuto páku koupit je vysoká crema na povrchu připravované kávy, která je díky páce zaručena. 
Co s kávovou sedlinou?
Příslušenství, které určitě využijete je odklepávač. Použitou kávu z filtru do něj snadno a rychle vyklepnete. Namísto toho, abyste použitou kávu vyhazovali, můžete ji takto uschovávat a poté dále využít.  Když použitou sedlinu necháte vyschnout, můžete ji pak použít jako hnojivo pro pokojové rostliny. Skvěle také funguje jako pohlcovač pachů v ledničce, stačí ji nasypat do mističky a vložit do chladničky. Kávový lógr se dá využít na krásu, funguje jako peeling a dodává krásný a přirozený lesk vašim vlasům. 
 
Alternativní způsoby přípravy kávy
 Způsobů domácí přípravy kávy je hned několik. Můžete vybírat například mezi french pressem, aeropressem nebo mokka konvičkou. French press je jednoduchý a velmi dostupný. Aeropress je poměrně nový vynález, který minimalizuje dobu přípravy a výsledná chuť kávy je dle odborníků ta nejlepší, které můžete v domácích podmínkách dosáhnout. Pokud si pořídíte mokka konvičku, můžete si připravit kávu velice silnou, blížící se espressu. Každý způsob si žádá jiný přístup, a hlavně jinak namletou kávu.  Ideálním pomocníkem vám proto bude automatický mlýnek na kávu. Výhodou automatického mlýnku je, že si můžete sami zvolit požadovanou hrubost a množství. Technologie inteligentního dávkování automatický nastavuje dávkování mleté kávy při každé změně nastavení. A tak budete mít jistotu, že vaše káva bude chutnat vždy stejně. 
 
Ať už zvolíte jakýkoliv z výše uvedených způsobů přípravy, nezapomínejte, že základem je vždy kvalitní káva. Kvalitní kávou je myšlena čerstvě pražená zrnková, kterou si namelete těsně předtím, než si ji budete připravovat. Zapomeňte tedy na turka a instantní kávu. Vydejte se nejlépe do pražírny a doma si pak užijte svoji chvilku s šálkem lahodné kávy.
 
 www.catler.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.