Share |

Slavnostní galavečer Českého lva se uskuteční 4. března 2017, moderovat ho bude Adela Banášová

foto: pořadatel akce

24. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie (ČFTA), proběhne v sobotu 4. března 2017 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina a v přímém přenosu jej odvysílá Česká televize na ČT1 od 20 hod. Slavnostní galavečer bude nově moderovat Adela Banášová. Nominace budou zveřejněny 18. ledna 2017 během tiskové konference ČFTA.
 
Výroční ceny ČFTA budou předány v sobotu 4. března 2017 v  budově pražského Rudolfina, sídle České filharmonie. „Novinkou 24. ročníku bude osoba moderátora – galavečerem provede moderátorka Adela Banášová. Režisérem ceremoniálu bude opět Michael Čech,“ doplňuje výkonná ředitelka ČFTA Tereza Rychnovská.

 
Generálním partnerem Českého lva je minerální voda Magnesia společnosti Karlovarské minerální vody. Hlavním partnerem je innogy, spolehlivá a dlouhodobá energie českého filmu. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize. Autorem nového vizuálu 24. Českého lva je studio Formaat. Grafický vizuál bude obdobně jako v minulých letech pracovat s vyobrazením lva na dně sošky, tentokrát ale v trojrozměrné úpravě.
 
Společnost Karlovarské minerální vody, a.s. se dlouhodobě a systematicky věnuje podpoře české kultury. Značka Magnesia je hrdým partnerem českého filmu, divadla i literatury,“ vysvětluje Alessandro Pasquale, generální ředitel Karlovarských minerálních vod, široký zájem o kulturu a její podporu, kterou tato společnost směřuje i k začínajícím, mladým umělcům. „Máme radost, že prostřednictvím ceny Magnesia můžeme podpořit mladé talenty českých filmových škol a přispět tak k udržení kvality a prestiže české kinematografie. S dobrým pocitem jsme proto sledovali úspěchy letošního laureáta Ceny Magnesia za nejlepší studentský film Ondřeje Hudečka, jehož krátký snímek Furiant získal Zvláštní cenu poroty za režii na Sundance festivalu a dostal se až do užších nominací na studentského Oscara americké Akademie filmového umění a věd,“ uzavírá Pasquale.
 
„RWE se teď jmenuje innogy. Ale pro české filmaře to v zásadě nic nemění. Náš zájem o dlouhodobou podporu českého filmu trvá. V roce 2017 vstoupíme do naší dvanácté filmové sezony. Nadále budeme podporovat hrané a dokumentární snímky, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary a Letní filmovou školu Uherské Hradiště. Činnost FILMOVÉ NADACE je rovněž nepřerušena. Jsem přesvědčen, že i v roce 2016 jsme si vybrali kvalitní snímky, které 4. března 2017 uspějí. Budeme si držet palce,“ uvedl Martin Chalupský, ředitel komunikace innogy v ČR.
 
V letošním roce Česká televize spolupracovala na sedmadvaceti distribučních hraných a dokumentárních snímcích a potvrdila pozici největšího producenta i koproducenta domácí filmové tvorby. Naším cílem je stabilní a dlouhodobá podpora české kinematografie, jejíž součástí je také aktivní vyhledávání zajímavých látek, námětů či podpora začínajících autorů,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Jsem zároveň rád, že součástí Českých lvů zůstávají televizní ceny. Tvůrci mnoha původních televizních projektů, které letos Česká televize uvedla, odvedli velký kus práce a rozhodně si pozornost členů Akademie zaslouží.“ 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.