Share |

Slam poetry 2011- finále

 

 

Nováčky ve finále jsou: za Plzeň Taktika, za Pardubice Martina Malinová, za Ústí nad Labem Dan Binko, za České Budějovice Sláňa, za Frýdek Místek David Stypka, za Hradec Králové Martin Kačer. Z Prahy postupují ostřílení Mirek Kynčl a Bohdan Bláhovec, z Brna znovuobjevený Rostislav Kičbaž. Na jména vítězů ostravského a olomouckého kola zatím netrpělivě čekáme.

 

Hosty večera budou dvojnásobný vítěz celostátní slam poetry Jakub Foll a skupina Jelení loje, „okouzlující, ženské, pěvecké tělísko s doprovodem“. 

 

Již tradičním moderátorem večera bude herec Jakub Žáček, který se u fanoušků slamu těší stejné popularitě jako její vítězové. Na after party zahraje Dj Mehdi. Finále začíná v 20.00 hod a lístky stojí 100,- Kč.

 

Co je Slam poetry?

Slam poetry nelze zaměňovat s autorským čtením či recitační soutěží. Autoři-performeři by se měli zaměřit tedy na to, co sdělují a jak to sdělují. Publikum je hlavním posuzovatelem tříminutového výkonu soutěžícího. Porota-publikum může během produkce dávat najevo svou nelibost či souhlas a tyto reakce jsou ve Slam poetry velmi vítané, dodávají vystoupení akčnost a dynamiku. Toto jsou základní slamová pravidla s dodatkem, že za překročení časového limitu tří minut a použití rekvizit mohou být soutěžící penalizováni. 

 

Porotu obvykle vybírá konferenciér či další organizátor soutěže náhodně přímo z přítomného publika před samotným zahájením soutěže – obvykle má porota pět až deset členů. Porotci přiřazují účastníkům soutěže body (od 0 do 10 nebo od 1 do 10).

 

Slam poetry má od roku 2011 upravená pravidla!

Vítěz finále „2krát a dost“. Pokud se slammer stane již podruhé celostátním vítězem, nemůže se znovu do celostátní soutěže hlásit. 

 

Soutěž se koná za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Statutárního města Brna, Nadace Intentio a Advokátní kanceláře Tomáš Rašovský.

 

Více informací na: http://www.slampoetry.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.