Share |

Skvost současné elektroniky BRODINSKI (FR) vystoupí na Flédě v české premiéře

foto: pořadatel akce

Hybatel současné elektronické hudby Brodinski představí 3. února na Flédě novou vlnou francouzského elektra. Svou tuzemskou premiérou naváže na úspěšné turné po USA, založení vlastního labelu a spolupráci s Kanye Westem. DJ sety francouzského producenta nabízí unikátní spojení temného techna a hip hopu. Jeho široké žánrové rozpětí zahrnuje noisy techno, bass heavy house i minimal techno. Jedinečnou show podpoří mág modulárních analogů HRTL, live synth set od Krys & Chef a DJ Buki.
 
Brodinskiho brněnské vystoupení naváže na úspěšné tour po USA k nové nahrávce The Sour Patch Kid. Spojuje v ní své dvě velké lásky, elektronickou hudbu a hip hop. Během delšího pobytu v Atlantě navázal spolupráci s věhlasnými americkými rappery mladé generace, jako je 21 Savage, Yakki a Young Nudy. „Baví mě tvořit hudbu společně s dalšími lidmi a inspirovat se jejich nápady. Nechci se svazovat žánry, ani pojmenovávat svůj styl, protože vše na světě se vzájemně ovlivňuje,“ říká ke své práci Brodinski. Intenzivní kontakt s dalšími umělci ho vedl k založení vlastního labelu Bromance Records. Mezi jeho členy jsou významní tvůrci jako Gesaffelstein, Club Cheval, Panteros666 nebo Lousiahhh! Stejně jako Brodinski si vybojovali stálá místa v playlistech mezinárodně uznávaných rádií a pořádají vlastní respektované party.
 
Publikum po celém světě fascinuje jedinečná hudební fúze, kterou Brodinski vytváří, stejně jako zápal, s jakým ji prezentuje za pultem. „Brodinskiho tvorba udává směr nové vlně elektronické hudby. Ve svých setech překračuje a rozmazává hranice hudebních žánrů a vytváří osobitý mix taneční hudby. Experimentuje a manipuluje s hlasovou složkou, což dává vzniknout nebývalým efektům,“ přibližuje dramaturgyně klubu Fléda, Marie Butula Cichá.
 
Brodinski, vlastním jménem Louis Rogé, na sebe strhával pozornost od svého vstupu na hudební scénu v roce 2000. Pravidelně se účastnil akcí pořádaných předním francouzským vydavatelstvím Ed Banger, na nichž uchvacoval svým energickým projevem a inovátorským přístupem. Brzy si ho všiml DJ Mehdi, významný producent, klíčová postava Ed Banger a budoucí Brodinskiho podporovatel. Klíčovým pro jeho tvorbu se stalo úzké spojení s Gesaffelsteinem a jejich spolupráce na oceňovaném albu Kanyeho Westa Yeezus. Dvojice na albu koprodukovala dva tracky, Send it up a Black Skinhead. Brodinski má za sebou několik zdařilých EP a debutové album Brava (2015), které vydal po zásadním pobytu v Atlantě.

Hvězdný elektronický večer obohatí vystoupení mistra modulárních analogových syntezátorů HRTL. Právě použití moduláru je v současné elektronické hudbě neobvyklé a umožňuje nečekané improvizace. Díky nim jsou vystoupení HRTL živou a neopakovatelnou performancí. Věhlas si zasloužil mimo jiné založením kazetového vydavatelství Bükko Tapes a aktivním členstvím v unikátním kolektivu Bastl Instruments, který ručně vyrábí a sestavuje hudební hardware na míru. Debutoval kazetou Hydroxid (2014) a za druhou desku Dataloss (2015) byl oceněn cenou Anděl v kategorii elektronická hudba. Line-up doplní Krys & Chef z labelu Heldenkëllerz s live synth setem a afterparty obstará Buki svým DJ setem.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.