Share |

Sklářsko-cirkusová performance Černá madona na piazzetě Národního divadla

pozvánka

Švédský soubor tvoříci pod hlavičkou Circus i Glasriket ve spolupráci se Sklářskou školou Nový Bor, sklárnou Ajeto Lindava a Novou scénou ND představí v ČR inscenaci Černá Madona. Umělkyně pohybující se na pomezí nového cirkusu a sklářské performance ze Švédska a čeští skláři z Nového Boru a z Lindavy vystoupí s touto performancí na piazzetě Národního divadla v pondělí 8. 10. od 17.30. Vstup je zdarma!

V inscenaci je zachycen kreativní proces designu a výroby skla. Tvořivé síly jsou zosobněny v postavě Černé madony. V představení figuruje prvek nového cirkusu, kdy artistka svými výkony symbolizuje proces přeměny tavení skla za doprovodu hudby složené ze zvuku skleněných objektů. V představení kromě cirkusové umělkyně Mandy Rydman vystoupí take skláři ze sklářské školy Nový Bor.

„ Pracujeme interdisciplinárně, v tomto představení spojujeme formu nového cirkusu, výroby skla a hudby. Práce s materiálem jako je sklo je pro nás neutuchající inspirací, která nám přináší nové podněty,“ říkají autorky projektu Nina Westman a Åsa Johannisson.

Více informací: http://www.novascena.cz/en/aktuality/788.html
https://www.facebook.com/events/116311808520523/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.