Share |

Skauti pořádají festival

Živé kvety / foto Jiří Janda

Open-air festival Skautská alternativa vol. 8

 

Již poosmé hostí areál bývalé celnice na Vltavské tuto výjimečnou akci, která se loňským ročníkem počínaje stala dvoudenní. Návštěvníkům všech věkových kategorií nabídne jako obvykle sobotní odpoledne plné zábavných disciplín a workshopů, na které navážou na dvou pódiích živá vystoupení kapel na hony vzdálených střednímu proudu. Hudební program však odstartuje stejně jako loni již v pátek. Na letošní Skautské alternativě se tak představí deset hudebních uskupení z několika zemí, mimo jiné The Plastic People of the Universe v čele s Brabencem a Janíčkem, Živé kvety (SK) anebo německý one man band The Dad Horse Experience. 

 

Ve dnech 22. – 23. 9. 2017 proběhne nad stanicí metra Vltavská již osmý ročník openair festivalu Skautská alternativa na Sedmičce. Návštěvníky z řad široké veřejnosti bude opět lákat na nevšední zábavu a potěšení jak pro tělo, tak pro duši. Přípravy a organizaci přitom zajišťují výhradně skauti a skautky z Prahy 7, kteří zároveň představí zájemcům své další plány a aktivity. Letos opět odstartuje hudební program již v pátek úderem 17:30. Večer se ponese převážně v duchu výrazného ženského elementu. Celý festival otevře písničkářka a spisovatelka Stinka (Hana Lundiaková) – punkový šanson s akordeonem a hlučnými kytaristy. Následuje Rudovous – rock´n´schrammel shrapnel chanson band, který netřeba na Letné blíže představovat. V druhé půli večera nás čeká strhující dívčí kapela Vobezdud a na závěr slovenské Živé kvety. Takto přímočaře našláplou kapelu s výrazným společenským přesahem můžeme našim východním sousedům jen závidět. Produkce potrvá do 22:00 a k dispozici bude samozřejmě občerstvení a nezbytné zázemí. „Formát akce rozšířený o páteční večer se nám minulý rok osvědčil a jsme rádi, že tak opět můžeme nabídnout velmi pestrý hudební program,“ říká k loňské novince Martin Rejmíš, jeden z pořadatelů. 

 

Sobotní hudební program zahájí nadupaný, v Praze usazený bluesman Justin Lavash, pokračovat bude písničkový Byl pes, pod jehož vedením tradičně pokračuje i noční akustická session. Poklidný landscape-folk přiveze Petr Linhart s kapelou 29 Saiten, na které navážou s poněkud temnějším pohledem na svět Holy Fanda & the Reverends. Kapela, o které je slyšet čím dál tím více, přiveze sestavu se spoustou nečekaných nástrojů. To už se dostáváme k vrcholu festivalu, kterým bude německý potulný písničkář-kazatel říkající si The Dad Horse Experience, jenž se během svých uhrančivých koncertů doprovází na banjo a basový pedál. Celý festival uzavře skutečná legenda, The Plastic People of the Universe, ve složení Janíček, Brabenec, Kvasnička, Judl, Babka, tedy sestava, která koncertuje zcela výjimečně, takže se máme vážně na co těšit. 

 

Občerstvení všeho druhu bude k dispozici po celou dobu konání akce, cena vstupného příznivá a dobrá nálada zaručena - to vše v samém středu Prahy na místě, kde by to možná málokdo čekal. Jak potvrzují autentické ohlasy, akci si užívají jak hudebníci a posluchači, tak i děti a rodiče: „Líbil se mi bohatý program pro děti všech věkových kategorií a krásný výhled na vláčky,“ shrnula při minulém ročníku maminka Julie z Prahy; „Okrem všetkých zaujímavých a celodenných hier pre deti a úžasných kapiel tento festival vôbec nezabije návštevníka zvrátenými decibelmi. Jeho atmosféra je úplne úžasná,“ hodnotí Lucia Piussi, zpěvačka legendární bratislavské kapely Živé kvety, která na festival zavítá již poněkolikáté. 

 

Pořadatel: Junák – český skaut, středisko Bílý Albatros Praha, z. s. web: http://alternativa.skaut.eu


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.