Share |

Skákání gumy byl hit Husákových dětí. Pruženka ho chce znovu probudit

foto: 22.cz

Skákání gumy byl hit Husákových děti v 80. a 90. letech minulého století. Pruženka ho chce znovu probudit z dlouhého spánku.
 
Maminka Berty, Alice Kavková, popisuje příběh, jak se s dcerou nadchly pro skákací gumu:

"Všechno vzniklo náhodou, kdy v půlce dubna 2016 moje dcera Berta dostala gumu. Chtěly jsme skákat, ale nevěděly, jak. Tak jsme nakoupily všechny gumy na trhu, ve kterých měl být návod, ale ani to nám nepomohlo. Návody buď chyběly, byly v cizím jazyce nebo nebyly pochopitelné. Nebo na nich byly skoky a sestavy, které jsme jako malé holky neskákaly. Tak jsem si koupily všechny možné knihy o retro hrách a něco našly v nich. Taky na netu a nejvíc jsme vytáhly z hlubin naší paměti. Řadu skoků nám připomněly kamarádky venku v parku, kde jsme skákaly. Vše jsme měsíc dávaly dohromady a vyrobily si vlastní návod skoků a sestav, které nás baví. Existuje spousta dalších způsobů skákání, ale do jediného návodu by se to nevešlo. Více tipů mám na svém blogu Maminator.cz v seriálu o skákání gumy."
 
"Guma je evidentně krásná nostalgická vzpomínka všech žen a dokonce i mužů naší generace. Když jsem přeskákala základní sestavu a natočila to na video a pak hodila na Facebook, mělo to během měsíce 1,5 miliónu shlédnutí. Už jsem skákala živě v televizi ve Snídani s Novou, skákala jsem s Míšou Maurerovou v pořadu Top star magazín a o skákání gumy budu dělat rozhovor do časopisu Vlasta. Guma je prostě hit.", dodává Alice.
22.cz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.