Share |

Singapurská umělkyně Noreen Loh Hui Miun má výstavu v Polagraphu

foto: pořadatel akce

V Polagraphu bude od 3. června vystavovat svoje Polaroidové snímky Singapurská umělkyně Noreen Loh Hui Miun. Její projekt Beneath the Surface je interaktivní výstavou pracující s instantní fotografií a snažící se zapojit do ní i samotného diváka.
 
Noreen Loh Hui Miun fotografie rozlepuje, přenáší na papír či prosvětluje. Tentokrát si vzala do parády prázdné kazety od instantních filmů a nainstalovala své fotografie přímo do nich. Na každou kazetu přidala tlačítko, po jehož zmáčknutí se určitá část fotografie rozsvítí.
 
Díky tomu se jí daří zdůraznit jednak obsah fotografií, tak ale i technologii jejich vzniku. Vrstva fotografie je totiž z obou stran nalepená na jakési fólii, což ostatně dalo samotnému projektu název Beneath the Surface, tedy pod povrchem.
 
Výstava tak nadchne nejen svojí interaktivitou, ale také jakýmsi skrytým sdělením, jež v sobě snímky obsahují a jež vám odhalí právě po svém "rozsvícení".
 
Vernisáž výstavy proběhne 3. června od 18 hodin v Polagraphu (Husinecká 14, Praha 3). Polagraph je malinkou a útulnou galerií, jež je zaměřena právě na instantní fotografii a lomografii a dává tak prostor autorům, kteří se těmito technikami zabývají. Má za sebou již několik úspěšných výstav českých i zahraničních autorů. Zároveň je Polagraph místem, kde se pořádají pravidelné fotografické besedy a workshopy, a proto by měl být jasným a oblíbeným cílem všech fotografických nadšenců.
 
více info o výstavě na www.polagraph.cz
facebook event na www.facebook.com/event/Noreen Loh Hui Miun


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.