Share |

Simira.cz - Design a řemeslo

foto SImira

 
Preferujete originální výrobky, které vyniknou v šedi konformních velkosériovek? Sháníte jedinečný dárek pro své blízké? Nový internetový portál www.simira.cz nabízí originální rukodělné výrobky a designové výrobky v limitovaných edicích.
 
Simira byla spuštěna před 3 měsíci, provozovatelkami portálu jsou dvě mladé ženy, Simona Králová a Radka Rosenborgová. Za tuto relativně krátkou dobu se na www.simira.cz registrovalo více než 850 prodejců, kteří nabízejí originální šperky, módu, doplňky, keramiku, užité umění i umění. V sortimentu je již přes 11 000 produktů.
 
Z hlediska návštěvnosti je Simira po čtvrt roce na trhu třetím nejnavštěvovanějším portálem zprostředkujícím prodej rukodělných výrobků na českém internetovém trhu.
 
V čem se Simira liší od podobných projektů?
„Simira je jiná v mnoha ohledech. Řekla bych, že Simira je především otevřená. Komunikujeme s prodejci, nasloucháme jim a snažíme se maximálně vyjít vstříc jejich požadavkům, které se týkají různých drobnějších i složitějších vylepšení celého portálu. Netajíme návštěvnost ani prodeje a ukazuje se, že prodejci tuto otevřenost oceňují,“ tvrdí jedna z provozovatelek portálu Radka Rosenbergová.
„Kontrolujeme na Simiře kvalitu. Občas jsme nuceny některé produkty, které neodpovídají požadavkům na kvalitu zboží, skrýt. Několik prodejců jsme tím odradily, většina tento přístup oceňuje. Máme zavedený číselný systém hodnocení a pokud nějaký výrobek dosáhne hraniční negativní hodnoty hodnocení, pak jej vyřazujeme z nabídky. Sami prodejci a nakupující tak mohou určovat kvalitu výrobků na Simiře,“ dodává vzápětí Simona Králová, další osoba stojící za rozjezdem portálu.
 
Registrace a prezentace výrobků i služeb je zdarma, provize se účtuje z uskutečněného prodeje ve výši 8% z hodnoty prodaného zboží.
Simira nabízí prostor také pro fotografy, sekce fotoslužby mohou využít jak prodejci, kteří chtějí vylepšit své produktové fotografie, tak nakupující, kteří ve svém regionu shánějí kvalitní fotografické služby (např. rodinné foto, portréty, dokumentace slavnostních příležitostí apod.).
V sekci služby naleznete rovněž nabídku kreativních a řemeslných kurzů a sekci změřenou na prodej materiálů určených ke kreativní tvorbě.
 
Simira se rozhodla podporovat charitativní projekty. Všem charitativním organizacím povoluje nad rámec běžných pravidel také přeprodej rukodělných výrobků a provizi ve výši 1%. Aktuálně na Simiře působí např. občanské sdružení Shinebean, obchod podporující psí útulek Lesan nebo např. chráněná dílna Bogi. Spolupráci má rozjednanou také s velmi zajímavou organizací Zrnka a Nadačním fondem Veolia.
 
A kdo rád diskutuje či je velkorysý a nezištně je ochoten se podělit o své zkušenosti, může využít komunitní funkce. Všichni registrovaní uživatelé mají možnost účastnit se a zakládat nové diskuse, využít možnosti blogování, spoluvytvářet hlavní stranu Simiry vytvořením výběru výrobků na HP.
 
Zkrátka na Simiře si přijde na své každý, nakupující i prodejce. Navštivte ji na adrese www.simira.cz.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.