Share |

Šestnáctý ročník Hip Hop Kempu vypukne už příští týden

foto: pořadatel akce

Šestnáctý ročník Hip Hop Kempu - jednoho z padesáti nejlepších festivalů na světě dle americké stanice CNN a bezesporu největší hip hopové akce v naší zemi se nezadržitelně blíží. Brány festivalu se otevřou již ve středu, kdy na nejvíce nedočkavé návštěvníky čeká warm up party následovaná čtvrtečním oficiálním zahájením. A na koho se příznivci hip hopu, kterých se každoročně na Kemp sjede z celého světa přes 20 000, mohou letos těšit?
 
Největší lákadlem letošního programu je bezpochyby americký raper, herec a aktivista Common. "Před šestnácti lety jsme neměli tu drzost byť jen snít, že by se to mohlo povést. Ale někde uvnitř jsme přesto tušili, že jednoho dne to všechno bude dávat smysl. Ten čas je teď. V roce 2017 je to realita a Common přijíždí na Hip Hop Kemp." vyjadřuje nefalšovaný respekt k hlavní hvězdě letošního ročníku David Maryško - dramaturg Hip Hop Kempu. Common (vlastním jménem Lonnie Rashied Lynn, Jr). toho za svojí kariéru stihl opravdu nevídaně. Vydal jedenáct alb, třikrát získal Grammy Awards, spolupracoval s takovými jmény jako Erykah Badu, Kanye West, John Leggend aj. Získal Zlatý Glóbus i Oscara za skladbu Glory z filmu Selma a ve třiceti filmech také hrál. Je vzorem, lídrem, hlasem i uctívaným lyrikem.
 
Ale není to jen Common, který svým vystoupením srazí návštěvníky do kolen. Příznivci Kempu by si rozhodně neměli nechat ujít ani jednoho z posledně ohlášených účikujících - mladičkého Masega, jehož popularita raketově stoupá. A není divu. Vždyť kolik umělců dnes nabízí originalitu a strhující live show, umí skvěle rapovat, zpívat, produkovat a ještě hrát na několik nástrojů? Jižanskej swag, v žilách koluje jamajská krev a sedí na něm jihoafrický jméno. Trap House Jazz. Talentu tolik, že nechá rozvášnit kde koho a vzduchem rezonují přirovnání od krále Michaela v kombinaci s Pharrellem a Jamie Foxem…
 
Dále se hip hop fans mohou těšit na úderku ze Spojených států JEDI MIND TRICKS, který je synonymem pro pódiový nářez. Soubojůlačné publikum přijedou uspokojit D.I.T.C. - nadupaní šampioni v šermu se slovy a mistři battlových fines. Ze země, kde by nikdo novou naději světové hip hopové scény asi nehledal, pochází další jméno hodné pozornosti - Rejjie Snow.  Nenechte se ale zmást jeho krátkou kariérou, tenhle drsným irským povětřím ošlehaný týpek už má na svém kontě řadu pozoruhodných zářezů. V hip hopovém chartu na iTunes pokořil i Kanye Westa a J Colea. Rychle si zapamatujte i jméno  Oddisee & Good Compny, protože právě vydal desku The Iceberg, při jejímž hodnocení se kritika předhání v superlativech, 300 z místa, 30-ti zastávkové světové turné!  Vynechat Kontrafakt, kteří nechyběli na jediném ročníku HHK, by mohlo být zlým znamením. Ale není se třeba obávat - trio Rytmus, Ego a Aneš hlavní pódium Kempu ovládnou i letos. Testosteronem nabitý line up přijedou nabourat Rah Digga nebo diva říkající si Little Simz. Kdo by ale očekával křehké dívenky, hluboce by se mýlil. Obě tyhle krásky si v temperamentu, energii a "tahu na branku" s mužskými kolegy nezadají.
 
A tím výčet letošních účinkujících na HHK zdaleka nekončí. Kemp si letos nenechají ujít ani: ALLTTA (FR, USA), KOOL G RAP (USA), PRO8L3M (PL), GRAMMATIK (PL), APOLLO BROWN & SKYZOO (USA), VLADIMIR 518, MARPO & TROUBLEGANG, SMACK, H16 (SK), SUFF DADDY & THE LUNCH BIRDS (D), LYRIC JONES (USA), SLOWY & 12VINCE (D), W.E.N.A. X SARIUS (PL) a mnoho dalších.
 
Návštěvníci obdaření tanečním talentem se také mohou stále hlásit do klání na break dance scéně, která letos opět přivítá řadu mistrů tohoto oboru včetně famózních korejských Jinjo Crew!
 
Na osmi pódiích nabídne letošní Kemp na 500! účinkujících a 96 hodin live hip hopu!
Hip Hop Kemp 17.-19.8. Festivalpark Hradec Králové. Více na www.hiphopkemp.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.