Share |

Sedm dní na natočení sportovního videa? To je festival 7DAYZ a padesát tisíc korun.

foto pořadatel akce

 
Přesně sedm dní mají sportovci a filmaři na natočení soutěžních videí do 7DAYZ Film Contestu. Bojují o výhru padesát tisíc korun. Festival filmů s vyhlášením vítězů proběhne 7. 2. 2015 v pražských Jatkách 78.
Do soutěže se přihlásilo bezmála devadesát týmů. Na základě jejich nominačních videí bylo vybraných dvacet finalistů. Všichni soutěžící již obdrželi zadání a do sedmi dnů musí dokončit svá sportovní videa v délce maximálně sedmi minut. K tomu jim slouží soutěžní balíček, který dostali na nominačním večeru. „Ve většině záběrů se musí objevit 7DAYZ šátek, který jsme týmům doručili,“ říká Tino Hrnčiar, jeden z organizátorů festivalu. „Kromě toho mají ještě společný úkol – dostát do videa hvězdu,“ doplnil. Je prý jedno, zda to bude Karel Gott, nebo třeba hvězda vytetovaná na čele.
Promítání finálových filmů a vyhlášení výsledků proběhne v sobotu 7. 2. 2015 v prostorách Jatka78 v Holešovické tržnici už od 19:00. Filmy hodnotí porota složená převážně z rad filmařů, ale i sportovců. Její předsedou je mistr světa ve vodním slalomu a stříbrný Olympionik Vavřinec Hradilek. Kromě něj je v porotě dokumentaristka a radní pro kultury MČ Prahy 7 Hana Třeštíková, kameraman Jan Baset Střítežský, sound designer Lukáš Tvrdoň a režisér Radek Karkys. Ti budou vybírat vítěze ve třech kategoriích. Tou hlavní je Best 7DAYZ Film za nejlepší film natočený během sedmi dnů. Nejlepší sportovní výkon bude oceněn cenou Best Porno Killer a poslední kategorií je Best Archive Movie, kam se mohli přihlásit tvůrci s jakýmkoliv sportovním filmem. Vítěz této kategorie dostane také 5 000,- Kč a honorovanou smlouvu ve výši 30 000,- Kč na natočení videa pro jednoho z partnerů festivalu.
Po vyhlášení výsledků budou následovat zajímavé koncerty z projektu Jäger VIBES. Vstupné je padesát korun do osmi, poté stovka.
Každý den vychází na webu festivalu 7DAYZfilmcontest.com epizoda 7DAYZ Newz, co jsou reportáže z natáčení jednotlivých týmů. Report z nominačního večera najdete zde: http://youtu.be/2lOndjk7arU.
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.