Share |

Secret Wars, válka černé na bílém

Jestli máte guráž, talent a styl, chceme o Vás vědet, říká pořadatel uměleckého klání Viktor Čistič. ,, Pravidla jsou jednoduchá, fixa nebo štetec a černá barva, dvou metrové plátna nebo zeď a 90 minut abys potupil soupeře. Tohle není žádné graffiti, v Secret Wars jede komix, ilustrace, karikatury nebo cartoon.“ Soupeři bojují svím talentem bez skiců a předloh, rozhoduje porota a hlas diváků. Secret Wars vzniklo před 7mi lety v Londýne kde jsi partička Terryho Guye usmyslela vyzvat další umelecký kolektiv na souboj. Milovník komixů se nechal inspirovat nejznámejším z  Marvellových komixů, stejnojmennym Secret Wars. V něm se utkávali ty největší super hrdinové v tajných bitvách. „Prostředí  komixových hrdinů a ty černobílé stránky mně vždy přitahovali a proto jsem se rozhodl uspořádat souboj v kterym používáme jenom černou barvu. Umělec má mnoho jiných nástrojů jak motivem a převedením zničit svého soupeře.“ říká Terry Guy.
V Čechách proti sobě nastoupilo16umělců. O jejich postupu rozhodli hlasydvou porotců a hlas publika který jse měří decibelmetrem. Každý postupující vyhráva kecky od Nike který si sám navrhne na internetu a oblečení od Carharttu. Na žádném souboji nesmí chybět okřídlenej nápoj a odvaha vystoupit na pódiu před stovkami očí. Bojují jak holky tak kluci.
  Secret Wars se ze špinavých ulic Shorditch, malé Londýnské čtvrti dostalo do 40ti zemí. Válčí se v klubech, barech kavárnách starejch hangárech či na ulici. Evropskou ligu minulý rok vyhrál Amsterodam který ve vyprodaném finále před zraky tisíců lidi porazil Birmingham. „Tenhle rok jsme věnovali jednotlivcům a skupinové souboje jsou jen exhibiční. Příde nám důležitejší prezentovat individuální talent který si lidi lépe zapamatují a má vačší dopad na karieru umělce.“ říká Viktor.
  Jestli Vás už nebaví postávat u baru a ožírat jse nudou přidte se podívat jak jse lidi baví na Secret Wars. Neopakovatelnou atmosféru klání za doprovodu Djs a mnoho hostů, létající dárky od sponzorů a kus umnění a vtipu to všechno je Secret Wars. O  dalším souboji 9.12 v 2.Patre na Dlouhe. v kterém jsi to rozdaj Speedy Johnzales a Sasanca se vic dovite tady.
http://www.facebook.com/secretwars.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.