Share |

SECONDROUND, PROJEKT PODPORUJÍCÍ UDRŽITELNOST

foto: pořadatel akce

Představení nového projektu SecondRound, jehož ideologie je postavená na otázce udržitelnosti. Platforma podporující designéry a umělce, kteří pracují s recyklací, redesignem, upcyklací a slowfashion. Hlavní filosofií konceptu je propojit podobně smýšlející subjekty, a poskytnout jim prostor pro vlastní prezentaci. Součástí představení projektu veřejnosti, je SecondRound Launch party, ve čtvrtek, 05. 05. 2016 od 17:00h v Radlické kulturní sportovně.
 
SecondRound je nový koncept, který podporuje designéry, umělce, obchody a projekty řídící se v rámci své práce a tvorby otázkou udržitelnosti. Způsoby formy projevu jsou různé – může se jednat recyklaci, upcyklaci, redesign, slowfashion či o volbu materiálů a zpracování.
 
SecondRound je primárně online platforma, která se vizuální formou i obsahem přibližuje k fashion blogu, lifestylovému průvodci a online magazínu. Klade také velký důraz na sociální média. Mimo ,,online” prostředí bude SecondRound organizovat pravidelné workshopy, pop-upy, eventy, meetingy a přednášky na téma udržitelnost.
 
Symbolicky, ve čtvrtek, 05. 05., od 05 hodin odpoledne, se bude konat Launch party při příležitosti zahájení činnosti projektu SecondRound. Celá akce se bude konat v Radlické kulturní sportovně v Praze, Za Ženskými domovy 125/5, kde se projekt představí veřejnosti, designérům, vybraným bloggerům, youtuberům, lidem z fashion, art a design scény u nás, a hlavně médiím.

Osloveným značkám bylo umožněno využít prostor Radlické-kulturní sportovny bez omezení. Jedinou podmínkou bylo zapojení jejich kreativity, odlišný přístup ke klasickému prodejnímu prostoru a interakce s návštěvníky. Cílem je, aby oslovené subjekty opustily svou komfortní zónu a přistupovaly k Launch party i celému projektu individuálně a kreativně, zkrátka jinak. Finální obsah eventu se stále modeluje především podle návrhů prezentací jednotlivých zúčastněných subjektů. Představou je vytvořit interaktivní a zajímavý program pro všechny návštěvníky. Součástí této akce bude shopping area, fashion show, exhibice, food court, workshopy, kvalitní hudební produkce, diskuze a mnoho dalšího.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.