Share |

Scrape Sound a Chapeau Rouge uvádějí Lightining Dust feat. Amber Weber and Joshua Wells of Black Mountain

foto: PR

LIGHTNING DUST(CAN/ Jagjaguwar)
/feat. Amber Webber (voc.) & Joshua Wells (keybs.) of BLACK MOUNTAIN/
Were Mute (CZ)
 
středa 16. října2013 ve 20:00
CHAPEAU ROUGE, Live Underground
Jakubská 2, Praha 1
 

Lightning Dustjsou hlavně zpěvačka Amber Webbera kytarista Joshua Wells, oba důvěrně známe coby členy hvězdných Black Mountain. Jako Lightning Dustvystupují již od roku 2007, původně vedlejší projekt se postupem času naprosto osamostatnil a dnes se spolu s Black Mountainpravidelně střídají ve vydávání alb. Letošní rok tedy patří hlavně Lightning Dusta jejich třetímu albu “Fantasy”, které přineslo výraznou změnu hudebního směřování. Lightning Dustvystoupí ve středu 16. říjnav Chapeau Rougev pětičlenné sestavě. Spolu s Lightning Dust vystoupí na jednom ze svých vůbec prvních koncertů dvojice Were Mute, ve které se celkem nečekaně schází Vac da Hawk(Please The Trees, selFbrush) a Pronefoal (dříve například Squallnebo Atlantic Cable).
 

Vstupenky v hodnotě 300,- Kč jsou v prodeji v předprodejní síti Ticketstream (+ obvyklé poplatky) a obchodě Rekomando. Na místě v den koncertu pak budou k dispozici za 350,- Kč.
 

scrapesound.org
chapeaurouge.cz

 

U zrodu Lightning Dustvlastně stojí právě intenzivní a divoký psychedelický rock Black Mountain. Zpěvačka Amber Webbera všeuměl Joshua Wellszaložili Lightning Dustpůvodně totiž hlavně proto aby si odpočinuli od exponovaného rockového výrazu a ukojili svou touhu po mnohem prostší a snad pokornější hudbě. Hlavním pravidlem Lightning Dustje totiž tvořit hudbu z minimálními podpůrnými prostředky; čistou, prostou a přirozenou. Andělský hlas zpěvačky otevírá snad všechny zámky a decentní doprovod jeho kouzlo skvěle a vkusně doplňuje. Debutové album z roku 2007 bylo postaveno hlavně na folkových motivech, vynikající kolekce “Infinite Light”vyšla o dva roky později a pyšnila se až nečekaně popovými momenty. “Infinite Light”se dostalo skvělého přijetí a vynikajících recenzí, poměrně klasicky romantickému albu dodal známý satirik Matt Groening(autor The Simpsons) nečekanou poctu tím, že si skupinu vybral v roce 2010 na přehlídku All Tomorrow’s Parties, jejímž byl kurátorem. Amber Webbervždy tvrdila, že právě v Lightning Dustnechává promluvit svoje gotické já, nové album “Fantasy”to jenom potvrzuje. Lightning Dustnečekaně dramaticky změnili styl; kouzelné melodie zůstaly, ale najednou z nahrávek místo decentního folk rocku duní taneční rytmus, výrazné rejstříky kláves a chvílemi až post punkové riffy. Striktní a minimalistický přístup trvá, “Fantasy”chvílemi připomíná klasické Startreksnímky, které dnes mohou působit občas trochu úsměvně, ale pořád fascinují svojí hutnou atmosférou a kouzlem. Lightning Dustpřekvapili a to velmi příjemně, mohutný alt Amber zní najednou ještě mnohem naléhavěji než dříve. Chvílemi mazlí, jindy důsledně káže a občas razantně přikazuje. Ústřední dvojici Amber Webbera Joshua Wellsdoprovodí ještě další tři hudebníci.

lightningdust.com                                                                                      
jagjaguwar.com

 
facebook.com/weremute


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.