Share |

Sabores Tapas & Vinos podruhé: Tohle je gastro zážitek!

tatarák z tuňáka, plankton, křepelčí vejse, sláma z brambor, prach z piniových semínek, jedlý květ / foto jk

Pražskou restauraci specializující se na španělské lahůdky té nejvyšší kvality Sabores Tapas & Vinos jsme navštívili už  před rokem a dosud si živě pamatujeme dokonalost jednotlivých pokrmů (ten chřest třeba!). Ochutnávky nového menu jsme se tudíž téměř nemohli dočkat.

 

Loni bychom byli těžko uvěřili, že zdejší nabídka může být ještě lepší, ale byli jsme opět překvapeni. Pro kuchaře (a nejen pro ně) je práce tady evidentně vášní, a tak stále experimentují, ladí, hledají nové a ještě lepší suroviny, postupy a chutě.

Vznikají tak skutečné skvosty zážitkové gastronomie, jedno každé sousto je dokonale harmonické a doslova nezapomenutelné.

 

Jako amuse bouche nás potěšily sferifikované olivy (sferifikace je proces, který proslavil Ferran Adrià ze slavné restaurace El Bulli a spočívá v tom, že udělá z nějaké potraviny gelovitou kouli. ta v puse praskne a vystřelí supersilnou chuť - pro olivy je tenhle postup, jak se ukázalo, skvělý).

 

Ochutnali jsme toho opět hodně; nejvíc nás tentokrát asi překvapil plankton - jeho jemná zajímavá chuť skvěle doplňuje například tartar z tuňáka s bramborovou slámou, křepelčím vejcem a prachem z piniových oříšků.

Volit mezi tataki z galicijského hovězího a speciálním řízkem z iberijského vepře by bylo natolik trýznivé, že doporučujeme ochutnat oboje. Je to ale poněkud nebezpečné - Vaši gastronomickou laťku to postaví hodně vysoko, zvlášť pokud jste dosud za vrchol považovali steak z mladého býka ;-)

 

Každé jídlo je perfektně prezentováno, s nepřebernou nabídkou těch nejlepších, u nás často neznámých španělských vín samozřejmě poradí ochotný personál (rozhodně degustujte!). Na závěr si určitě dopřejte některý z dezertů. My jsme vyzkoušeli jahodový - velké kusy sladkých čerstvých jahod, jemný vanilkový krém, ořechy a jahodová zmrzlina vás krásně prázdninově naladí.

 

 

Sabores Tapas & Vinos vřele doporučujeme. Ať už zajdete na oběd či večeři, stavíte se na tapas a pár skleniček vína nebo jen zaskočíte na (také výtečnou) kávu a něco sladkého, vždycky budete saturováni ve všech rovinách.

saborestapas.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.