Share |

S Thundercatovou novou deskou se upijete k životu

foto: Matej Hakar Red Bull Content Pool

Kdo by si myslel, že Thundercat na své třetí sólové desce bude pokračovat v depresivních  náladách, šeredně by se mýlil. Album s názvem Drunk je o výzvě žít život takový, jaký je. A Thundercatovi se to na něm daří.
 
Losangeleský multižánrový baskytarista letos v únoru vydal zatím svůj nejvíce ambiciózní počin, na němž prokazuje zdravé autorské sebevědomí. Psychózní a ponuré skladby reflektující odchod Thundercatova přítele Austina Peralty jsou vystřídány tracky, z nichž lze odposlouchat rozmařilost, melancholii, zábavu i hloubavost a občas všechno najednou. Thundercat s deskou Drunk sestupuje z obláčků a jak trefně okomentoval Karel Veselý pro Radio Wave – „stvořil věrohodný obraz obyčejného smrtelníka, který miluje kočky a občas se potřebuje napít.“ Sám Veselý albu přiřkl 90 %. Vysoké hodnocení dostalo i od serveru Pitchfork, který mu přisoudil 8,5 bodu z 10.
 
Thundercat na Drunk dostál pověsti basového virtuosa. Občas až bláznivá chůze po basovém hmatníku není demonstrací geniality, ale schopnosti skládat puzzle z koláží různých písňových miniatur, nálad a hudebních žánrů. Tomu všemu dominuje jemné falsetto transcendentního Thundercatova hlasu.
 
Na albu, které bylo vydáno u labelu Brainfeeder, se podílely skutečné hudební ikony, jako Kendrick Lamar, Kamasi Washington, Pharrell Williams, Wiz Khalifa a Flying Lotus, jenž stál u zrodu Thundercatovy kariéry. Na aktuláním singlu Show You the Way hrají dnes již legendy Kenny Loggins a Michael McDonald.
 
Thundercat úzce participuje na projektu Red Bull Music Academy, v jehož rámci jste jej mohli v Čechách vidět v únoru roku 2015. Letos budete mít další možnost. 5. dubna si jej nenechte ujít v Lucerna Music Baru, kde ho doprovodí Dennis Hamm na klávesy a Justin Brown na bicí. Do té doby se můžete do pozitivní 51minutové nahrávky alba Drunk zaposlouchat na kanálu YouTube.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.