Share |

Rozhovor: Stathis Lazarides: Když se párty povede, proběhnu se po Praze nahý!

foto: pořadatel akce

Další pokračování pravidelné klubovky Fusion už klepe na dveře - 17.3. je tu. Zde je několik otázek pro headlinera březnového vydání, producenta Stathise Lazaridese. Djingu se věnuje od roku 1987, kdy začínal se styly jako je soul a funk. V současné době žije ve Velké Británii.
 
Jak se těšíš na svoje první hraní v Praze?
Prahu navštívím úplně poprvé a už se moc těším na mejdan! A samozřejmě také na zážitky z města jako takového.
 
Co tě přivedlo k elektronické hudbě?
Poprvé jsem se šel podívat do athénského hudebního klubu v roce 1993 a už když jsem slyšel první beaty a zvuk elektronické hudby, věděl jsem, že house bude moje životní cesta.
Během několika let jsem na hudební scéně vyzkoušel různé role. Pracoval jsem jako artist booker, promotér nebo producent a myslím si, že díky tomu dokážu scénu chápat mnohem lépe.
 
Co od tebe můžeme očekávat v roce 2017?
Hlavním projektem roku 2017 je opět moje letitá rezidentura v clubu Cavo Paradiso na ostrově Mykonos v Řecku. Tam pracuji od roku 1999 a během té doby zde zahrála největší jména světové hudební scény.
Také jsem na řecké kompilaci vydal nový track s názvem Dark is the New Black, veškerý výtěžek z něj jde na nákup hudebních nástrojů do řeckých škol.
 
Jakým způsobem tvoříš hudbu? Co Tě inspiruje?
Při produkci elektronické hudby je pro mne velmi důležitá spontánnost. To je pro mne základní stavební kámen kvalitní undergroundové hudby. Nemít žádné rozptýlení v podobě sociálních médií, pokud se potřebuješ zaměřit na jakýkoliv druh uměleckého projevu.
 
Jaký je tvůj ideální DJ setup?
Osobně preferuji a hraji z CD přehrávačů a gramofonů, ale ideální setup je, když je vybavení připraveno pro použití a když je v dobrém stavu, vše dobře zapojené a hlasitost monitorů je dostatečně znát. Toto je jednoduché pravidlo, ale pro některé pořadatele je to do dnes těžké pochopit.
 
Jak se připravuješ na hraní, máš nějaké speciální rituály?
Nejdůležitějším aspektem je pro mne úspěšná show v popředí tanečního parketu. Základem úspěchu a sebejistoty za mixem je být připraven a znát hudbu ve svých playlistech nebo record bagu. Připrava je všechno.
 
Máš ještě jiné umělecké vášně kromě hudby?
Ano, jak jde čas, jsem čím dál tím více vtažen do konceptuálního umění. Zajímám se o malování, montážní práce a chtěl bych napsat knihu, ale na to potřebuji více času. Celkově miluju uměleckou tvorbu kolem sebe!
 
Jaké je tvé oblíbené jídlo?
Přešel jsem na rostlinnou stravu, takže cokoliv původem rostlinného rád vyzkouším.
 
Máš nějaký vzkaz pro party people v Praze?
Těším se na co nejvíc místních party people a budu rád, když jim budu moc večer zahrát! A když se párty povede, rád se svlíknu a proběhnu po Praze třeba nahatý :-)
 
Autor: Jag Kiranmay

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.