Share |

Rozhovor: Paulie Garand a jeho Neony (a kára)

foto archiv PG

V posledních dnech se v trendech českého YouTube drží singl Neony, jehož autorem je liberecký rapper Paulie Garand. Ve skladbě hostuje poněkud neznámá zpěvačka Miris. A producentem je již klasicky Kenny Rough. Více detailů k písni i videoklipu je řečeno níže.

Paulie, vyšel ti videoklip k singlu Neony. Je to předzvěst nového alba? Na co se případně můžeme těšit?

Určitě je třeba to brát jako předzvěst. Deska bude prošitá nocí víc než dřív. I většina beats se bude nýst v podobným duchu.

Videoklip je natáčen v noci za záře neonů, hudba hodně samplovaná – evokuje to atmosféru filmu Drive. Především pak skladby jako Nightcall nebo A Real Hero. Byl to záměr?

Film Drive miluju. Stejně tak jeho soundtrack. Navíc se teď povedlo vykroutit ten dobovej sound synthů a bass, tak si na tom ujíždím.

Kdo je zpěvačka Miris, která ti hostuje v téhle skladbě? A jak ses ke spolupráci s ní vůbec dostal?

Tohle vzniklo strašně spontánně. Miris je žena našeho kámoše a skvělýho muzikanta Kuby Lenze, se kterým pravidelně spolupracujeme, a dohrává nám do tracků nástroje i vokály. Když mu Kenny poslal tenhle beat, aby zkusil vymyslet refrén a poslal demo, který rozešleme zpěvačkám, tak to jeho ženu chytlo natolik, že do toho sama napsala a nahrála refrén. A ten jsme se tam nakonec rozhodli nechat, protože to k tomu děsně sedlo. Ještě prozradím, že Miris je v klipu v osmým měsíci, což jsme podle mě skvěle skryli, ne? Haha.

Ve videoklipu hrdě projíždíš ikonickou Corvettu, kterou sis, jestli se nepletu, nedávno pořídil. Proč zrovna tohle auto?
Většina lidí si myslí, že to máme do klipu pujčený, ale ne. Je to moje. Jako malej jsem měl sen, že budu mít jednou starou ameriku. Bavil mě Mustang, Camaro a Corvette. Nakonec vyhrála Corvette C3 z roku 1980. Tyhle starý káry mám strašně rád. Miluju ty křivky, zvuk motoru, patent historie.


 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.