Share |

Rozhovor: DEERKEROL o své devadesátkové výstavě GOOD KID

foto: TVZEX CHRIST

Deerkerol znáte ze stránek Protišedi, případně z jejího blogu, mohli jste vidět i její fotky - a právě jich se týká tenhle textík. Deerkerol aka Karolína totiž uchystala výstavu, která bude už za pár dní k vidění na Senovážném náměstí v Czech Fashion Council, hned vedle galerie Kvalitář.
 
Proč jsi vlastně DEER?
DEERKEROL vzniklo spojením mého jména s motivem, který mám vytetovaný na zápěstí (jelen). Plus se mi líbilo, že je to homofon.
 
Jak dlouho fotíš? Jsi digi dítě, nebo jsi ještě pracovala s analogovou fotkou?
Díky za to, že analog dítě! Moje první dva foťáky byly analogy, s jedním fotím dodnes (Minolta Dynax 500si) a budu s ním zaznamenávat i průběh verni.
Pak už jsem jela digi a postupem let se dostala do takovýho, řekněme, analog/digi komba.
 
Co utvářelo tvůj styl focení?
Největší podíl na tom má můj otec Michal. Byl to právě on, kdo mě k focení přivedl. Nejdřív mi vysvětlil, jak tyhle krabičky na obrázky fungujou, a když měl pocit, že základní informace a zákonitosti znám a držím, nechal mě se dál, samotnou rozvíjet.
Druhým člověkem, který mně dost zásadně ovlivnil, je můj kamarád a kolega František Pavlíček. Nafotili jsme spolu spoustu materiálu a společně vymýšleli nové koncepty. Nafotila jsem mrak věcí, samozřejmě mnohdy s výsledkem, který mne neuspokojoval. Naučila jsem se jedno zásadní pravidlo, kterého se držím: „I kdyby z tisíce fotek vyšla jedna, stálo to za to!“
 
Jak ses rozhodla, že teď uděláš výstavu, a co na ní uvidíme?
Byl to úplně spontanní nápad. Měla jsem poměrně dost materiálu a bylo mi líto, že pro něj nebyl prostor.
Rok 2016 se mi zdál už v zimě 2015 zlomovej (dává vám to smysl? :) Cítila jsem, že je to ten správnej čas. Uvidíme, těším se moc.
 
Kdy se bude konat a jaká bude verni?
Výstava bude, jak říkají moji přátelé (kteří viděli pár náhledů),  „úplně jako já“... Tedy devadesátková a tak trochu z jinýho světa. (smích) Přijít podívat se můžete od 18. dubna do 7. května 2016.
Verni bude v pondělí 18.4.2016  v Czech Fashion Council PopUp Gallery. Bude to legrace, bude to free! Začneme v 19:30, kdy zahraje můj skvělý kamarád Michal Šupák. Má připravený super 90’s piano set! Budeme mít taky co pít, protože přijede Jägermester bar... Kdo nebude mít dost, tak after party bude v baru Coming Soon na Andělu, kam se po verni přesuneme.
 
Co tě oslovuje na stylu devadesátejch let?
Popravdě úplně všechno. (smích) Barvy, motivy, reklamy, oblečení, dokonalé nedokonalosti jak u filmu, tak u fotografií, prostě celej feel devadesátek je mega skvělej (jsem narozená začátkem r. 90, takže jsem si je ještě stihla docela užít).
V devadesátkách všichni všechno dělali pořádně. Třeba boyband boom - všichni museli bejt "good lookin'" umět dobře tančit, mít super projev, atd. Reklamy byly skvělý a měly šmrnc!
 
Jaký máš foticí plány, vize a sny?
Snů mám samozřejmě spoustu! Stále se mění v závislosti na to, že se plní, neplní, já se měním, Země se točí.
Letos květen/červen plánujeme dvě větší společná focení, jedno s Jardou Chromkem  a s Tomášem Vranou. Hodlám víc cestovat a ráda bych vytvořila seriál fotografií z evropských měst. Se vším mi pomáhá můj přítel Tomáš, a proto si můžu dovolit i náročnější projekty, když vím, že na ně nejsem sama. V létě bych ráda zamakala na dvou věcech, které jsou na tomhle ročním období závislé, prozradím jen, že tam bude spousta super jídla a bazén! (a jak jinak než 90kově).
/FB EVENT/ /FB/ /BLOG/
/INSTAGRAM//TUMBLR/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.