Share |

Roxy promotion presents: FLOW w/ New Prague House Talents 2nd Edition @ ROXY

Flow
foto: pořadatel akce

Roxy promotion presents: FLOW w/ New Prague House Talents 2nd Edition @ ROXY

DJs: Random, Felix, Max Om, Thomas Sky
Resident DJs: Roman Rai & Fatty M
Chill out: Zjook & Wax Work
VJ: Zephid
Termín: sobota 20. 4.2013
Start: 22:00
Do 23:00 vstup ZDARMA, poté 100 czk

FLOW w/ New Prague House Talents - Max Om

Po letošním třetím dílu pravidlené klubovky Flow, kde se představila leganda německého minimalu a jeden ze zakladatelů electroclashe DJ Hell, se 20. 4. v ROXY můžeme pro změnu těšit - jak už napovídá podtitul čtvrtého dílu Fllow New Prague House Talents - na čerstvou krev zosobněnou čtveřicí nadějných DJs. Rezidenti Roman Rai a Fatty M ve spolupráci s dramaturgií klubu ROXY při té příležitosti oslovili kvartet Random, Felix, Max Om a Thomas Sky, kteří tak navážou na první díl mapující pražské houseové talenty, jenž proběhl v rámci listopadové Flow v loňském roce. Pojďme si nyní dát set, stručné bio a krátký rozhovor, kterým se představí DJ Max Om.

S hudební tvorbou začal Max Om v roce 1998 v Běloruském Vitebsku, přičemž úplně první krůčky absolvoval ve Fruity Loops, kde experimentoval především s žánry big beat a noise. V roce 2006 se přestěhoval do Prahy, nakoupil potřebný hardware a zároveň se přesunul k experimentálnímu hip-hopu a scratchování.

O dva roky později už byl DJing významnou částí jeho života, místo hip hopu a scratchování už ale hrálo v jeho tvrobě prim electro, breaks a techno. V následujících letech pak DJing příbíral stále na větším významu a zhruba od roku 2010 se pro Maxovu tvorbu stal zásadním deep house, odkud se posléze posunul k deep technu a tech house s občasnými jemnými doteky jazzu. Hrál a hrává mimo jiné v klubech jako ROXY, Palác Akropolis nebo Pekelnej Bar.

Kdy jsi začal naplno s hraním a co tě k němu přivedlo?
V roce 2008, dostal jsem se k tomu od tvorby hudby a díky zájmu o scratchování.

Jak dlouho trvalo, než jsi dospěl ke "svému zvuku"", který momentálně prezentuješ lidem v klubech a jak by jsi ho definoval, pokud to lze?
Trvalo to nějakou dobu (zhruba 2 roky), ale řekl bych, že to je nekonečný proces a že se to mění a rozvíjí pořád. Určitý základ, ve smyslu můj vlastní sound jsem našel zhruba před dvěma lety.

Děláš také na své vlastní hudbě?
Ano.

Jak dalece znáš party Flow a případně byl pro tebe nějaký její díl hodně speciální který sis opravdu užil?
Asi od začátku, speciální pro mne byla urcitě Flow w/ Nina Kraviz, jelikož jsem tam hrál a užil jsem si i Paula a Fritze Kalkbrennerovi.

Koho osobně by jsi rád viděl na některém z přístích dílů Flow?
Nicka Curlyho

Set: http://www.mixcloud.com/1manarmy/27th/
FB Event: http://www.facebook.com/events/186529064827938
ROXY: http://roxy.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.