Share |

Aktualizováno: R.I.P. Chris Cornell

Chris Cornell - Roxy - 21-06-09 - foto Lukáš Kadeřábek

Chris Cornell (vl.jm. Christopher John Boyle), frontman kapel Soundgarden a Audioslave a úspěšný sólový umělec, nečekaně zemřel, uvedla agentura AP s odkazem na zpěvákova mluvčího.
 
Cornellovi bylo 52 a nepůsobil, že má problémy, proto jeho rodinu a další blízké úmrtí (jehož příčinu stanoví až lékaři) šokovalo. Ostatně na jeho twitteru je radostná zpráva o příjezdu do Detroitu - stará v tuto chvíli pouze osm hodin.
UPDATE: Podle webu The Sun je jednou z vyšetřovacích verzí sebevražda, zpěvák byl nalezen bez známek života v koupelně v hotelu.
Jak později uvedla agentura AP, oficiální závěr je, že zpěvák se oběsil.
-
Měl i řadu hudebních plánů, nový singl The Promise ke stejnojmennému filmu a na víkend naplánované koncerty s obnovenými Soundgarden.
 
 
Cornell byl důležitou postavou grunge scény, kdy jeho Soundgarden fungovali vedle Nirvany a dalších kapel a jejich největším hitem byla skladba Black Hole Sun. Poté, co se grunge vyčerpal, našel dalších patnáct minut slávy sólově (zahrál si i v pražském Roxy, odkud je naše foto) a s kapelou Audioslave, která vznikla poté, co po odchodu Zacka de la Rochy z Rage Against the Machine zbytek kapely hledal zpěváka. Cornell často hostoval v dalších kapelách a projektech (Temple of the Dog, ze kterých se pak stali Pearl Jam, a jednorázové projekty Alice Mudgarden, M.A.C.C., spolupráce na natáčení jednoho z alb Screaming Trees atd.), zahrál si roličku v kultovním filmu Singles. Měl značný hlasový rozsah a talent psát neobvykle působící melodie. Byl schopen zpívat metal, blues, rock i akustické písničky.
 
Kromě muziky byl Cornell aktivní v charitě, s manželkou Vicky Karayiannis založil neziskovku pomáhající týraným a zanedbávaným dětem, Chris and Vicky Cornell Foundation. Měli spolu dvě děti (nar. 2004 a 2005). 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.