Share |

R.I.P. Apačka

foto NASA

Apačka umřela.
Hudební publicistka, která mj. rozjela časopis Full Moon a taky vysílala moc fajn muziku na Radiu 1 se svým manželem Lukášem Grygarem, tragicky zahynula v horách.
"Minulý čtvrtek se při sestupu z Kazbeku propadla do ledovcové trhliny a na následky zranění ještě ten den zemřela.

Další slova v tuhle chvíli nikdo z nás nemá, jen za celou rodinu poprosím, abyste nás přímo tady, včetně zpráv, ušetřili i těch svých, jakkoli dobře míněných," uvedl na facebooku a twitteru Lukáš Grygar.
 
Apačka, vlastním jménem Jana Grygarová, narozená 3.2. 1983 jako Jana Kačurová, pocházela z Vrbna pod Pradědem. V letech 2002 - 2007 studovala politologii na brněnské Masarykově univerzitě. V diplomové práci se zabývala spíše kulturnou, konkrétně psaním o hudbě, kterému se sama věnovala v řadě médií: Pracovala pro Lidové noviny, vedle server Freemusic, později založila hudební magazín Full Moon, který vycházel několik let vždy za úplňku. Pořádala koncerty nezávislých kapel. Působila také v Radiu 1 a internetovém rádiu Street Culture. Věnovala se nekompromisně hudbě, která je kvalitní, i když pro mnohé okrajová, neváhala za kapelami cestovat do dálav a trávit temné noci v rádiovém studiu, kde se o své skvělé úlovky sdělila s posluchači. Její úmrtí je pro nás naprostým šokem. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.