Share |

Richard Hawley v Berlíně: Krása sentimentu

Richard Hawley je jméno známé především v Británii. Bývalý kytarista Pulp a frontman Longpigs přitom už léta sbírá úspěchy na sólové dráze.
 
Že by přijel do Prahy, je sci-fi, přišlo by na něj patnáct lidí a všichni na guest list. proto jsme na ně vyrazili do Berlína - a bylo to moc fajn.
Koncert v útulném, zdobném klubu heimathafen ve čtvrti Neukölln byl plný neokázalé srdečnosti. hawley je prostě týpek, co s kytarou zpívá milostné písničky. Sentimentální, melancholické, milé. Je to málo? Jak se ukazuje, tak vůbec ne. Hawleyho neokázalé vystupování, jemné anglické vtípky a celkovou smířenost se životem a lehký úsměv s epostaraly o skvělou atmosféru. Procítěné hitovky (Tonight the Streets Are Ours!) 


a balady a hořkosladké mudrování o vztazích, výtečně sehraná kapela, hezký prostor a lidi, co vědí, na co přišli. Nové album je logickým pokračováním hawleyho dráhy, nevybočuje, ale nenudí. Decentní zvuk skrývá bouřící emoce a pod tou elegancí toho spousta hoří.
Pocit uspokojení z koncertu Richarda Hawleyho je podovný pocitu z krásné výstavy klasických obrazů. Nehne to s vámi prvoplánově, ty zásadní momenty vyžadují se trochu zastavit. A fakt to stojí za to!
-

Děkujeme za půjčení Fiatu 500, který nás bezpečn  a příjemně (a stylově!) odvezl ze Žižkova až před klub. V Berlíně se parkuje líp než v Praze a malé městské auto se tu parkuje dokonce skvěle. 

 

SEZNAM ODEHRANÝCH SKLADEB
 

  

Which Way 




Tonight the Streets Are Ours 




Standing at the Sky's Edge 




I Still Want You 




Leave Your Body Behind You 




Sometimes I Feel 




Open Up Your Door 




Tuesday pm 




Time Will Bring You Winter 




Down in the Woods 




Don't Stare at the Sun 




Heart of Oak 




There's a Storm Comin' 


Přídavky:

 

Coles Corner 



What Love Means 



The Ocean
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.