Share |

Rezavá krása

 Společnost Nikon vydává sérii makrofotografií, která odhaluje pozoruhodný kontrast mezi přírodou a rozkladem způsobeným vlivem času
 
Nová fotografická série, kterou zveřejnila společnost Nikon, odhaluje působivý kontrast mezi svěžími švédskými lesy a zrezivělými vozidly na „hřbitově“ automobilů „Bilkyrkogården Kyrkö Mosse“ poblíž rezidenční čtvrti Ryd ve městě Linköping ve Švédsku.
 
Úchvatný protiklad zachytil makrofotograf Alberto Ghizzi Panizza, aby předvedl schopnosti objektivů Micro NIKKOR společnosti Nikon. Oblast Bilkyrkogården Kyrkö Mosse nabídla pro focení jedinečnou kulisu v podobě mnoha vraků postupně mizejících v bažinaté půdě lesa, z nichž některé pocházejí až ze 40. let 20. století a pomalu podléhají působení matky přírody.
 
Fotografická série zahrnuje snímky autosedaček zpustošených požárem, zbarvené poklice kol potápějící se do rašeliny a palubní desky pokryté hustým zeleným mechem.    
      
        Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro-NIKKOR 40 mm f/2,8G      Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S VR Micro-NIKKOR 105 mm f/2,8G IF-ED     
 
Alberto sérii nafotil pomocí následujících objektivů Nikon D500, Nikon D810 a Micro NIKKOR:

  • AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8G: Tento velmi snadno ovladatelný objektiv určený pro zachycování jemných detailů poskytuje úchvatné makrosnímky i snímky běžných objektů a portrétní snímky. Clona umožňuje zdůraznit fotografovaný objekt na příjemně rozostřeném pozadí a dovoluje získat ostré snímky za nízké hladiny osvětlení.
  • AF-S DX Micro NIKKOR 85 mm f/3,5G ED VR: Kompaktní a lehký makroobjektiv formátu DX s  vysoce kvalitní optikou. Měřítko zobrazení 1:1 tohoto objektivu dovoluje pořizovat makrosnímky extrémně jemných struktur a detailů v životní velikosti.
  • AF-S VR Micro-Nikkor 105 mm f/2,8G IF-ED: Tento objektiv zahrnuje systém redukce vibrací společnosti Nikon druhé generace (VR II), který umožňuje flexibilní focení z ruky. Je to také skvělý společník pro focení zdálky, např. při fotografování zvířat ve volné přírodě.  
  • AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED: Tento objektiv je kompaktní i všestranný a umožňuje uživateli zachycovat jak krajinu, tak makrofotografie. Nejkompaktnější makroobjektiv společnosti Nikon pro makrofotografii a běžnou fotografii. Disponuje také integrovaným systémem korekce na krátké vzdálenosti (CRC), který přináší vysoký výkon na blízko.

 
Alberto Ghizzi Panizza o svých zkušenostech říká: „V makrofotografii jde o neustálé hledání zajímavých barev a struktur, takže Bilkyrkogården Kyrkö Mosse pro mě byla říše divů. Objektivy Micro NIKKOR mi umožnily v ostrém detailu zachytit 60 let trvající boj mezi opuštěnými auty a matkou přírodou, která se snaží vydobýt si svůj les zpátky. Čtyři objektivy, které jsem při tomto focení použil, byly klíčové pro to, abych se dostal blíž k akci a odhalil „krásu rzi“ dříve nevídaným způsobem.“
 
      
     Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8 ED      Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8G
 
Fotografové, které série „Rezavá krása“ inspirovala a kteří chtějí rozvíjet svůj potenciál v oblasti makrofotografie, mohou využít výhod promoakce na objektivy Micro NIKKOR se zárukou vrácení peněz.
 
    
 Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8G     Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 85 mm f/3,5G ED VR
Video
Podívejte se, jak se mají objektivy Micro NIKKOR společnosti Nikon používat, v této řadě praktických videí:
Full Movie https://youtu.be/2HV2M7_s8AQ
Top Tips https://youtu.be/a4ayGcJGD94
WITYKB https://youtu.be/DEuIuGjyW7E
40mm https://youtu.be/Jb7wfK1VSeY
85mm https://youtu.be/h1Lbaw2ke1Q
105mm https://youtu.be/J3_fu5majrA
60mm https://youtu.be/BGUBdN9cnXo
 
 
Vybavení
Alberto Ghizzi Panizza používal během focení následující vybavení:

 

 
 

 

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.