Share |

Restaurant Day poprvé v ČR: Každý si může na den otevřít svou hospodu

Vše je zdarma a prodejní ceny vašich výrobků a podmínky si určujete sami.
Restaurant Day
foto: pořadatel akce

Začalo to v Helsinkách a rychle se to šíří mezi všemi nadšenci, kteří si chtějí na jeden den zkusit mít restauraci, říká se tomu Restaurant day! Restaurant Day se koná 4krát ročně a nejbližší termín připadá na 18. května. Stačí si zdarma zaregistrovat místo (doma, v parku, v zavedené restauraci) své restaurace na www.restaurantday.org a vaše restaurace se tak dostane do mobilní aplikace, kterou si mohou všichni zdarma do svých mobilních telefonů stáhnout a tak snadno najdou vaše prodejní místo! Ať už amatér nebo profesionál či majitel restaurace, všichni se mohou zapojit a zkusit nabízet své delikatesy. Vše je zdarma a prodejní ceny vašich výrobků si určujete sami. Pokud chcete, připojte se ke skupině Restaurant Day Prague na facebooku a nabízejte své výrobky na krásném travnatém místě v srdci Vršovic od 11h dopoledne, kterému se říká Tržíček. V ten samý den odpoledne se zde a v přilehlém okolí koná vršovický festival Korso Krymská a to až do pozdních nočních hodin.

Restaurant Day je slavnost jídla a pití, kdy si může kdokoli otevřít svou vlastní restauraci na jeden den. Na jednoduchý princip festivalu pop up restaurací přišla skupinka milovníků jídla v Helsinkách. V květnu 2011 se v rámci prvního Restaurant Day otevřelo na 40 restaurací po celém Finsku a tato událost se okamžitě setkala s velkou úspěšností a tento festival jídla a pití se rozšířil po celém světě.

Dnes to vypadá tak, že během 24 hodin se otevře na tisíce dočasných restaurací, stánků, domovů od New Yorku po Tokio a nápadům se meze nekladou. Kdokoli, kdo si troufá, může si neformálně zkusit zažít něco nového: mít na chvíli své vysněné bistro nebo restauraci. Pokud je zrovna krásně, ideální je postavit stůl na trávník a improvizovaný stánek je hotov. Lidé se po celém světě učástní Restaurant Day jednak pro zábavu a požitek z nových chutí, ale i zkušenost a investici do budoucna..

Tento karneval jídla a pití může dostat snadno zajímavý přesah, protože je ku příkladu skvělou příležitostí pro kreativní kolektivy, kteří chtějí navázat kontakt s podobně smýšlejícími lidmi, představit svůj tým, projekt nebo aktivity a to nejen co se gastronomie týká. Restaurant Day navíc zapadá do současných trendů zdravého stravování, lokálních surovin a trhů nebo komunitního smýšlení.

Více informací na : www.restaurantday.org
Facebook: Restaurant Day Prague


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.