Share |

Gastro tip: Restaurace U Kormidla

foto jk

Zvenku ten podnik lákavý není. Ale vstupte. Restaurace U Kormidla (kousek od metra Strašnická) je podnik méně známý a na první pohled nijak oslnivý. Ale když se tu uvelebíte a dáte si něco dobrého, zjistíte, že je ohromně fajn.
 
Co tu mají?
Dobré jídlo. Klasická jídla evropské kuchyně z několika druhů masa + pár bezmasých, plus občas nějaký menší experiment, který nedopadá vůbec špatně. Cuketové placičky se sušenými rajčaty a sýrem brie na listových salátech byly jednoduché, čerstvé, jemné, ale ne unylé. Maso s přelivem tak akorát. Šopský salát čerstvoučce křupavý, hranolky delikátní. Plus různé detaily: Slušný čaj (Eilles) v netitěrném nádobí (veliké, ale tenkostěnné hrnky). Káva servírovaná s vodou (káva by mohla být ještě lepší, byl to ale jediný nedostateček). K pití pivo, sladké nealko včetně točené malinovky, birell. Usměvavá obsluha, která je bleskurychlá, milá, vždy po ruce, ale nestepuje člověku za zády pořád. Celková atmosféra je ohromně příjemná a interiér vybízí k nenucenému poplkávání a relaxaci. 
Host se cítí vítán, a to je zásadní. Tohle je obyčejný podnik, nic megaluxusního, ale přesto si pochutnáte, i když jste trošičku zmlsaní. Opakované pokusy se tu dobře najíst skončily zdarem. Slušné ceny umožňují sem chodit často. Tak jo.
 
U kormidla
Starostrašnická 52, Praha 10
Otevřeno Po-pá 11-23 so+ne 12-23
Web s fotkami, jídlením lístekem atd: ukormidla.com, facebook www.facebook.com/ukormidla


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.