Share |

Respect Festival už zná rozpis účinkujících. S kolem dostanete slevu!

Souad Massi / foto archiv pořadatele

 
V sobotu 11. června od 14.00 začne na pražské Štvanici čtrnáctý ročník festivalu Respect, který přinese hudbu z nejrůznějších koutů světa.
Vedle proslulých vozíčkářů z Konga Staff Benda Bilili se představí např. čínský virtuóz ve hře na šamanskou brumli Wang Li, který pro návštěvníky jako novinku přichystá v neděli od 13.20 hlasový workshop. Další novinkou v rámci bohatého dětského programu je speciální bublinářská dílna známého mima a prvního českého bublináře Václava Strassera, která bude probíhat mezi jeho nedělními vystoupeními od 15.40 do 16.30. Na festival je zvýhodněné rodinné vstupné a děti do 15 let mají vstup zdarma.
 
Respect festival se v letošním roce rozhodl udělat vstřícný krok k pražským cyklistům a proto každý, kdo na festival přijede na kole, bude mít o 100,- Kč levnější vstupné.
 
Vzhledem k tomu, že zakládající členové skupiny Staff Benda Bilili jsou vinou dětské obrny na vozíku, mají na festivalvstup zdarma všichni vozíčkáři i jejich asistenti.
V rámci doprovodného programu je možné dnes a ve čtvrtek 9.6. vždy od 19.00 ve Francouzském institutu vidět vynikající francouzský dokument Benda Bilili!, premiérově uvedený na festivalu v Cannes, který zaznamenává pět let existence hlavní hvězdy letošního Respectu od prvních písní v ulicích Kinšasy až po triumfální úspěchy na festivalech po celém světě.
Orientační časy vystoupení jednotlivých interpretů a skupin a více informací o festivalu naleznete zde: http://www.respectmusic.cz/cz/respect-festival a aktuální informace z festivalového dění včetně soutěží o vstupenky jsou na http://www.facebook.com/rachotcz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.