Share |

Republic of Two přijdou s dvěma alby

foto archiv kapely

 

Letošní Andělský objev roku skupina Republic of Two v rámci zachování svého principu duality chystá na podzim dvě nová alba. První bude deskou remixů a remaků debutu Raising the Flag,

 

která vyjde 4. října pouze na vinylech. Na albu se podíleli taková jména jako Ecstasy of  St. Theresa, Charlie Straight, Dva, Luno, Photolab, Kubátko, Tvyks, Enemy, Juanita Juarez, Cartonnage a další.  Přesně o měsíc později – 4. listopadu vyjde druhé studiové album Republic of Two. Nové album je dalším projektem podporovaným t-music fondem. Fanoušci si ho budou moci stáhnout na portále www.t-music.cz  za cenu, kterou si sami určí. Album samozřejmě vyjde také na klasickém CD nosiči.

 

 

 

K remixovému albu kapela zanedlouho vyšle do světa dva videoklipy na skladbu Home, kterou zremixovala skupina Photolab. Ti si také udělali na skladbu vlastní videoklip. Na tu samou skladbu také udělala videoklip výtvarnice a režisérka Alžběta Beránková.

 

 

 

O Republic of Two

 

Indie folková hudební formace v podání Jiřího Buriana a Mikoláše Růžičky pod názvem Republic of Two vydala v loňském roce debutové album Raising the Flag. V jejich tvorbě převažují  jemné skladby jen v akustickém hávu (dvě akustiky, basa, cello a zpěvy), které jsou nasáklé skandinávskou lehkostí stejně tak jako britskou melodičností. Živou kapelu dále tvoří Štěpán Růžička - basa a Terezie Kovalová – cello. Jejich vystoupení jsou zvláštní i spojením s výtvarníkem Alešem Růžičkou, který svojí malbou reaguje na zvuk přímo na podiu. Skupina byla za album Raising the Flag Akademií populární hudby oceněna soškou Anděla v kategorii Objev roku 2010.

 

 

 

http://www.facebook.com/pages/REPUBLIC-OF-TWO/249576109606

 

http://www.myspace.com/republicoftwo

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.