Share |

Republic Of Two - akusticky v Roxy

repro k akci

Chcete si užít koncerty zajímavých jmen a mít je doslova na dosah ruky v komorním prostředí? Pak dorazte na pátý díl koncertního projektu ROXY Late Night Acoustic Chill Out Showcase. Jeho hosty tentokrát budou v úterý 15. května v Chill Outu ROXY indie-folkoví Republic Of Two, kteří byli za svůj debut Raising the Flag oceněni v roce 2010 cenou Anděl coby Objev roku.

"Anděl určitě pomůže kapelu na nějakou dobu mediálně zviditelnit, přibudou nabídky na hraní. Je milé dostat za svou práci ocenění, ale o dost důležitější je udržet si zdravý nadhled a potřebnou dávku tvůrčí svobody. Nenechat se ukolébat nebo opít představou, že jste díky cenám slavnější a úspěšnější nebo že se z vás stanou lepší muzikanti. Na prvním místě je vždy hudba," vrací se k dva roky starému ocenění zakládající člen Republic of Two Mikoláš Růžička.

Ač se kapela od svých začátků v roce 2009 rozrostla z původního dua, které tvořil právě Růžička s Jiřím Burianem (Ghostmother, Kapitán Demo, ex-Southpaw), na pětičlenný band, akustický koncert v ROXY odehrají Republic of Two zčásti pouze ve dvou. Až v dalším průběhu večera by se pak dle Mikoláše Růžičky měli dostat ke slovu i zbývající členové aktuální sestavy Republic of Two s výjimkou bubeníka Honzy Janečka, tedy basák Aleš Růžička a houslistka Anežka Bzirská.

Co se týče setlistu, můžeme se prý těšit nejen na písně z debutu Raising the Flag (2010) a loňského druhé alba The End of War, ale také na několik předělávek Burianových a Růžičkových oblíbených kapel a koncertní premiéru jedné úplně nové písně.

Jak sama kapela přiznává, fakt, že celý koncert bude ryze akustický, je pro ni velkou výzvou. "Baví nás přímočarost, kterou akustické hraní umožňuje. Je to zároveň i velká výzva a škola, protože se není za co "schovat", každá chyba a nepřesnost je slyšet, takže musíme být stoprocentně koncentrovaní."

Všechny, kdo v úterý 15. 5. dorazí do ROXY navíc čeká překvapení v podobě zatím utajované předkapely, která dotvoří atmosféru večera.

Klub bude otevřený od 20:00. Vstupenky seženete v předprodeji sítí Ticketportal a Tickestream za 90 czk + poplatky, na místě pak budou v prodeji za 150 czk.

http://www.republic-of-two.cz/

http://www.facebook.com/events/150581565069306/

http://roxy.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.