Share |

Reportáž z Miss Vietnam 2011

Když mě Deaf Blind Not vytáhl na Miss Vietnam 2011, čekal sem akci pro pár lidí. Ale po příjezdu do pražského areálu SaPa jsem zjistil, že to tak opravdu nebude.

Akce se konala v obří restauraci Dong Do, ovšem kdo by čekal uzavřenou akci jen pro vietnamskou komunitu, byl by překvapen. V porotě v čele s europoslancem Janem Zahradilem byly zastupeny české i vietnamské osobnosti. A mezi diváky byl i Karel Schwarzenberg či Michal Mejstřík.

Sama soutěž kopírovala klasický missí model, jediný rozdíl byl v dvojjazyčném podání. Proběhlo defilé v šatech, promenáda v plavkách, volná disciplína i interview s moderátory. Na všechno se podívejte v galerii.
Jirka

K celé akci lze ještě dodat, že restaurace nebyla až tak obří, jak se dalo očekávat, a zázemí pro účinkující bylo velmi stísněné. Skýtalo všehovšudy dvě místnosti, které ústily v úzké schodiště do sálu - pro dva míjející se lidi téměř neprůchodné. Podlaha šatny pro účinkující byla zcela zaplněna kabelkami, svršky, igelitovými taškami a stylingovými produkty. Dvojice šaten přitom sloužila nejen misskám, ale i dalším vystupujícím včetně tanečních skupin. Tím pádem se do nich muselo vměstnat třeba šest členů taneční skupiny Filipa Laciny, která je součástí týmu Yemiho A.D., která na akci účinkovala s vystoupením The Freakshow. Dále náctiletá skupina ve zlatých rafinovaných krojích, kadeřnice, kapela, moderátor a spousta dalších lidí, kteří se na pódiu pouze mihli. 

Akci moderoval Jakub Železný, který se pokoušel o vietnamské věty, ale vždy byl rázně napomenut vietnamskou spolumoderátorkou. Na omluvu řekl, že výslovnost má správnou, jen nemluví dostatečně rychle.

Mladá vietnamská komunita má velice dobrý vkus, inspirovaný tokijskou mladou módou. K nejvýraznějším prvkům patří dobře střižené kalhoty s páskem, košile, vestičky, obří nastylované vlasy a náušnice s kamenem připomínajícím diamant (a nebo to byly opravdové diamanty?), šály renomovaných značek, boty nejmodernějšího střihu, vše čisté a v dokonalém souladu s posledními trendy. 

Vstupné na akci bylo 500 korun, dvojka vína stála 100 Kč, cola z PET lahve byla za 50. Ochranku zajišťovali výhradně Češi v omšelých oblecích.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.