Share |

Report: Koncert The Prostitutes a křest jejich alba v Akropoli

foto: autorka

The Prostitutes – křest alba Deaf to the call – 26. 4. 2012, Palác Akropolis.

Bez okolků a dlouhých řeší půjdeme rovnou k věci. Předkapela Dogsbodies se snažila poměrně úspěšně rozproudit početné publikum, nicméně co se samotného „soundu“ kapely týče, přišel mi jako typická indie rocková tuc-tuc-tovka – nic víc, nic míň.

The Prostitutes přišli se svým 3. studiovým albem po lehké odmlce (Get Me Out of Here, 2006; Hometown Zombies 2009), kterou vloni zředili live albem One Two Three Four, na němž můžeme najít písničky z obou alb předchozích. Deaf to the Call natočili společně s producentem Martinem Gloverem, basákem britské kapely Killing Joke, který také stojí např. za některými projekty kapel jako jsou Primal Scream nebo The Verve.

Samotný koncert startoval v už narvané Akropoli a nové songy „Prostitutky“ prokládali těmi staršími. Bylo to příjemné hlavně proto, že si člověk mohl zazpívat a zaskákat při nečem, co už zná, a víc se tak cítit součástí toho, co se dělo před ním. Nové tracky na mě působily poměrně jasným prosti-rukopisem, a tak kompaktně a nerušeně zapadaly do celkové koncertní jízdy. Samozřejmě toto první, odborníky nazývané „virgin audio“, bylo jen povrchním dojmem před řádnou hudební pitvou dokola omílaného disku nového alba.

Křest proběhl z rukou manažerky kapely Evy Pérez Lescay jak jinak než šampaňským rovnou na placku CD, které se pak rozletělo do davu. Kapela byla ve formě, publikum taky, nové písničky se líbily, a tak všechno dobře dopadlo :) A teď šup do krámu pro cédéčko!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.