Share |

Red Bull Tour Bus odstartuje Rock for People v Plzni

foto pořadatel akce

 
 
Už 3.7. naváže Rock For People na veleúspěšnou hradeckou edici open-airem v Plzni.
Kapely z dvaceti evropských států a tisíce návštěvníků z ČR a zahraničí. Festivalu Rock for People Europe je letos součástí programu Evropského hlavního města kultury v Plzni.
 
Srdcem festivalu se stane Kreativní zóna DEPO2015 a přilehlý břeh Radbuzy, kde bude na návštěvníky
čekat jedna obří venkovní stage a další dvě vnitřní. “Je dobře, že se do Plzně dostává festival, který využívá industriální prostory, jež ještě před rokem sloužily jako zázemí autobusů a trolejbusů. Osobně jsem zvědavý, jak se podaří přenesení akce z velkého královéhradeckého letiště do plzeňského středu města. Vzhledem k avizovaným headlinerům festivalu se dá, myslím, očekávat velkánávštěvnost i úspěch celého projektu,” uvedl primátor města Martin Zrzavecký.
 
Na Rock for People Europe, který je promovaný sloganem „Zážitky open-airu, komfort velkoměsta.“, vystoupí od pátku 3.července do neděle 5. července zhruba sedmdesát domácích i zahraničních kapel, DJs a dalších umělců. Chybět nebude ani Red Bull Tour Bus, který zde zakončí letošní Red Bull Tour Bus & Rock For People Warm Up Tour, během níž zamířil na náměstí čtyř českých měst a zaparkoval i na hradecké části festivalu.
 
Line up Red Bull Tour Bus - 3. 7. @ RFP Europe
15:00 - 15:40 KAPITÁN DEMO
16:50 - 17:35 SKYLINE
18:55 - 19:40 THePETEBOX
21:00 - 21:45 VLADIMIR 518
 
Jako hlavní hvězdy se v Plzni očekávají britští Motörhead, z Rakouska zamíří pionýři elektroswingu Parov Stelar, kteří před pár dny vypustili do světa nové album s názvem The Demon Diaries. Mezi dalšími taháky festivalu jsou potvrzeni například nestárnoucí Guano Apes z Německa, v našich končinách populární partička Modestep v Live verzi, jež ve své tvorbě umně kombinuje rock s dubstepem a drum’n’bassem. Dále kytarista a skladatel Fink, hitmakeři The Ting Tings i enfant terrible ostrovn í scény, muzikant a zpěvák, Peter Doherty.
 
Potenciál a dramaturgický záběr festivalu skvěle ilustruje například francouzská parta Scarecrow, která nabízí úžasný mix hip hopu a blues. Ve Francii už plní haly pro pět a více tisíc lidí a nepochybuji, že tomuto novému hudebnímu kánonu podlehnou i návštěvníci, které do Plzně přivábí zvučnější jména,doplňuje Michal Thomes, jeden z hlavních organizátorů.
 
www.redbull.cz/tourbus


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.