Share |

Recenze: The XX, Forum Karlín

foto autorka

Britští The XX zavítali do Prahy již počtvrté. Vyprodali Forum Karlín a předvedli strhující show. 
 
Předskokankou jim byla Jenny Hval, norská písničkářka, kterou jsme bohužel nestihli, a tak se můžeme rovnou věnovat samotným The XX. Přijeli v rámci svého evropského turné I see you v trojčlenné sestavě, zpívající a na kytary hrající Romy a Oliver a doprovázející je hudebník Jamie. 
 
Začali pěkně svižně písničkou z nového alba I see you, které má vyjít 13. ledna, po níž následovaly jedny z největších hitů prvního eponymního alba skladby VCR a Crystalised a z posledního alba Coexist taneční Sunset. Dav okamžitě naskočil na vlnu nadšení a zpěvu, což mu vydrželo až do konce. Lehkou výjimku tvořily nové songy, které vystřídaly známé pecky,  kdybychom měli nové album již k dispozici, mohli jsme zpívat nonstop, že.
 
Co mohu po přestavení několika nových písniček zatím soudit o novém albu, je, že bude tanečnější a více a la elektro 80s než dosavadní dvě alba. Taktéž celý koncert byl poměrně hodně taneční a i výběr tracků z obou alb "živost" podpořil.
 
Jednoduchá, ale efektní světelná show a minimalistická výprava scény pódia vhodně dokreslovaly atmosféru koncertu. Žádné dlouhé proslovy, slušný přídavek a na závěr nádherná romantická Angels. Love, love... zpívám si ještě teď! U mě perfektní, děkuji.
 
P. S.: Jediným lehkým nedostatkem byl hic, příště prosím správce budovy ubrat teplotu na termostatu, takový koncert totiž rozpálí i tak.
 
The XX - Forum Karlín - 29. listopadu 2016

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.