Share |

Recenze: Open. Milý a vzdušný nový podnik na Korunní

foto jk

OPEN je nová restaurace na Vinohradech. 
Najdete ji kousek od Orionky, snadno k ní dojdete i od metra (Náměstí Míru, Jiřího z Poděbrad). 
Je velká, světlá, kolem subtilních stolků je dost místa a host se cítí celkově pohodlně. Nabízí snídaně, obědy i večeře, tíhne lehce k italské kuchyni, ale na lístku je i španělské gazpacho a další speciality z jiných zemí. 
Lístek není přehnaně rozsáhlý, obměňuje se týdně, některá jídla zůstávají, jiná se střídají. Přes to, že nenabízí stovky pokrmů, je dobře vybráno dostatek položek na to, abyste se najedli, když jste subtilní slečinka toužící po salátku i vyhládlý dřevorubec (a všechno mezi tím). Mají tu steaky  několika omáčkami, domácí pastu, několik zeleninových jídel, polévky a pár salátů, plus dezerty v hipsterských zavařovačkách. 
Jídlo, které jsme si dali, bylo mezi body "lehký nadprůměr" a "výborné" - grilovaná panenka nadchla, gazpacho za velice slušných 40 korun potěšilo, domácí těstoviny se sýrem dobře zasytily, salát s pomerančem vybočoval z obvyklé české nabídky stále stejných variací. Detaily jsou to, co z Open dělá podnik, kam se člověk rád vrátí: Obsluha na květinu přinesla nejen vodu, ale i šumivý aspirin, třeba. Člověk se cítí vítán, respektován a celkově tak vzniká příjemný dojem, že je fajn tu být. Otevřená kuchyně potěší nakukovače a zvědavce, ceny nejsou nijak zběsilé, interiér světlý a vzdušný, venku minizahrádka - to, tudy to jde.
.
www.openrestaurace.com
Restaurace Open, Korunní 810/104, Vinohrady, 101 00 Praha 10
www.facebook.com/pages/Restaurace-OPEN/384765281717161
 
Hodnocení podniku je nezávislé a útrata byla placena z rozpočtu redakce.
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.