Share |

Rap se opět vrátil do podzemí s H16

foto: matejhakar.com

Rap byl prapůvodně žánrem, který vycházel z ulic, temných zákoutí, často i z úplného podzemí. A 2. prosince se v Bratislavě do tohoto pro něj natolik autentického místa opět vrátil.

 
Mohla za to unikátní akce, ve které se spojila hudba s drsným, a přitom svým způsobem malebným prostředím v prostoru nikdy nedokončeného metra v Petržalce. Právě tam totiž najdete unikátní výskyt pouličních graffiti, na jedinečném 160metrovém hlubokém skvostu, který pomáhal formovat slovenský hip-hop.
Podobně jako dnes již legendární formace H16. Tento kolos má na svém kontě za více než 10 let existence řadu vyprodaných tour, tři regulérní desky a nyní vyslali do světa horkou novinku s názvem Síla.
 
Pokřtili ji právě v onom prostoru na akci zvané Spots#11, kde se na samém konci nikdy nedokončené zastávky Hálová uskutečnilo raritní propojení historie i součastnosti pouličního umění a muziky, která se opět vrátila tam, kde odstartovala – v podzemí. Tohle byl zkrátka návrat k dřevním kořenům, historie ještě nikdy nebyla tak hmatatelná. A ten, kdo prošel přes turnikety na kontrolu jízdenek rozhodně nelitoval! Zkrátka super atmosféra v duchu klasického undergroundu.
 
Na akci, na které se rozhodně nešetřilo i ledově namraženým Jägermeisterem, samozřejmě nechyběly ani sličné hostesky. Prostě klasická divočina, kde se nepřestalo lovit až do brzkých ranních hodin.

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.