Share |

"Raději bych se představil obrázkem (sklenice) než jménem," říká stickerart-umělec Lahave

Lahave pochází z Ostravy, pracuje v reklamní agentuře, nemá rád facebook a pár let se zajímá o „umění“, kterému se říká stickerart. Stickerart aktivně tvoří a snaží se jej posílat do světa. „Mnozí toto mohou chápat jako jakýsi druh street artu nebo vandalismu, ale ve světě je tato “sranda“ známá jako stickerart, popisuje svou uměleckou tvorbu Lahave.
 
Jedná se o vylepování nálepek na místa nejvíce k vidění, ať už vlastní nálepkou s vlastním motivem, anebo motivem lidí, které jste třeba v životě neviděli. Jde o to, aby jakákoliv vytvořená samolepka byla co nejvíce k vidění. Lidé kolem této komunity nálepky tisknou, podepisují se fixou na kusy lepících folií nebo papírů. Je mnoho způsobů, jak se stickerart tvoří.
 
Díky existenci sociálních sítí a zájmu komunity je možné nálepky šířit za hranice zemí levněji než kupovat letenky nebo jízdenky, a to poštou. Neustále vznikají celosvětové exibice, jamy nebo jen polepené odpadkové koše.
 
Ve fotogalerii můžete vidět fotografie stickerart od těchto umělců: KOMAP, SPÄM, HalloKarlo, Two One, Vidalooka, Stelleconfuse.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.