Share |

Pusťte si: Rozloučení s Chesterem Benningtonem přes internet

Chester Bennington na koncertě v Brně / foto Tomáš Martinek

27. října 2017 se v Los Angeles uskutečnil obrovský koncert americké kapely Linkin Park na počest jejich v červenci zesnulého frontmana Chestera Benningtona. Celá akce se odehrávala v pompézním amfiteátru Hollywood Bowl a vše se streamovalo prostřednictvím sítě YouTube do celého světa. Na záznam se můžete podívat pod textme nebo na youtube.

Pro fanoušky to byl bezesporu skvělý koncert plný emocí. Zbylí členové Linkin Park ukázali loajalitu a jakousi ,,bratrskou lásku" vůči Benningtonovi. Se současnou pětičlennou formací vystoupila řada hostů, kupříkladu Ryan Key (Yellowcard), Deryck Whibley (Sum 41), Oliver Sykes (Bring Me The Horizon), kapela Blink 182, rapper Machine Gun Kelly, jenž na sebe po Benningtově smrti upozornil coverem písně Numb. Pozvání však přijaly i popové zpěvačky, jako třeba Sydney Sierota (Echosmith) nebo Bebe Rexha, již můžeme znát ze spoluprací s Louisem Tomlinsonem či rapperem G-Eazym.
Jednou z citově nejsilnějších částí koncertu byla píseň One More Light, kterou přezpíval Mike Shinoda, rapper, klávesista, kytarista a druhý frontman Linkin Park. Rozlučkové video-vzkazy poslali Paul McCartney či Jared Leto.

Různorodost celého koncertu tak jen jasně dokázala, jak obrovský vliv měla kapela Linkin Park v předchozích letech na všechny možné interprety – napříč žánry, napříč generacemi. Zároveň po vystoupení jednotlivých zpěváků bylo celkem dobře znát, že Chester Bennington byl ikonou své doby – ať už silou svého hlasu, nebo své osobnosti.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.