Share |

Puma miniramp contest - report

foto Kac / Skaterock.cz

Ve spolupráci se serverem skaterock.cz vám přinášíme report z nočních závodů na minirampě, které se konaly v pražském dočasném klubu Puma Social Club.

V pátek 10.6. se v pražském Puma Social Clubu konala akce s jasným názvem „Sk8 Party“. V rámci této párty se jel miniramp contest o prize money, který vyhrál Ondra Filípek za své neskutečné polety. Celá akce v povedeném prostředí Puma Social Clubu byla vydařeným zakončením posledního dne v týdnu.

Začátek akce byl avizován na osmou hodinu večerní. To se Puma Social Club pomalu plnil jak skalními návštěvníky klubu, tak diváky z řad známých jezdců nebo jen náhodnými kolemjdoucími. Sestava minirampového závodu byla tentokrát celkem netradiční, protože se v něm objevili například Nikolas Tušl, Adam Lukas, Janis Maceridis, Béda z Rock n Rollu nebo Kamil Poč. Vše doplňovali současné stálice jako Jakub Jarolím, Ondra Filípek a Puma team v kompletní sestavě. Tu tvoří jezdec a team manager v jedné osobě David Horváth, Ondra Zápotocký a Dan Bandri.

Dvě skupiny a dva jamy za doprovodu suchého humoru komentátora, který je znám z pořadu „Na Stojáka“ Petr Vydra. Musel jsem se tedy podívat na nějaké díly, abych mu aspoň přišel na chuť. Skateboarding totiž nebude jeho silná parketa a trochu se tam cítil jako ryba na suchu. Jenže on suchý je dost sám o sobě, jak jsem mohl vidět v několika jeho dílech. Těžko říci, jestli to ten večer vůbec někdo pobral nebo ne? Každopádně to můžeme brát jako fajn nápad a zajímavé zpestření.
Další věcí navíc byla i výstava historie skateboardingu, přenesená do prostor Puma Social Clubu z shopu Rock n Roll v Alfě a premiéra krátkého filmu z nedávné Puma tour "Puma on board". Více i info o výstavě ZDE.

Finále se jelo opět formou jamu a před jeho koncem neopomněl komentátor Petr Vydra suše odpočítávat poslední minuty. Poslední sekundou nekompromisně vše ukončil. V kvalifikaci i ve finále exceloval Ondra Filípek, který se v rádiusech cítí jako doma a nádherně doplňuje celou diktující moravskou partu. Martin Jurášek mu tentokrát fandil z řad přihlížejících diváků, protože má zraněnou nohu. Možná ho ani neuvidíme v Hradci? Ondra sázel jeden trik za druhým a jeho jízdy byly nadupaný víc jak Marešovo Ferrari. Druhý Jakub Jarolím taky nekazil a rozmanitost jeho triků byla veliká. Od liptriků, invertů až po bonelessy a airy. Za to získal druhý flek. Třetí místo obhájil Kamil Poč za své kreativní dovednosti na kopingu a čtvrtý byl Ondra Zápotocký.

Kdo ještě nenavštívil Puma Social Club, tak ať neváhá a rychle se odhodlá. Podle dostupných informací je to dočasná záležitost, která nebude mít dlouhé trvání. Nabízí spousty zajímavých atrakcí, které po posilnění alkoholem, mohou být ještě zábavnější než obvykle. Puma Social Club prostě jede. 

Výsledky:
1. Ondra Filípek
2. Jakub Jarolím
3. Kamil Poč
4. Ondra Zápotocký
5. David Horváth

Videa z akce najdete na Skaterocku pod článkem zde!

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.