Share |

Půdní prostor Crossu otevírá i jako rezidenční ateliér. Můžete být jeho součastí

foto: pořadatel akce

Holešovický Cross Club je jedním z nejpestřejších míst v Praze především díky své dramaturgii, v níž dlouhodobě vytváří platformu pro nejrůznější formy umění a kulturně vzdělávací pořady, projekce filmů a přednášky. Ve vrchním patře klubu - na půdě - je umístěn atmosférický divadelní prostor, který za léta svého působení hostil řadu site-specific projektů a přední skupiny alternativního divadla.
 
Nyní se půdní prostor otevírá i jako rezidenční ateliér.
 
IDEA
Divadlo na půdě chce vytvořit platformu, v níž umělci z nejrůznějších odvětví umění budou moci sdílet společný prostor. Půda Cross Clubu by se měla stát místem, kde budou umělci volně tvořit, diskutovat a spolupracovat s ostatními rezidenty a umělci, kteří na půdě již tvoří. Vzájemná spolupráce si dává za cíl poskytnout odlišný pohled na tvorbu skrze vnímání ostatních umělců a umožnit multidisciplinární přesahy v setkání různých uměleckých forem. Půda by se tak měla stát rezidentním místem pestré skupiny lidí s různými přístupy, kteří by kromě své vlastní práce měli touhu se umělecky setkávat s dalšími umělci na regionální i mezinárodní úrovni a podílet se na společných projektech iniciovaných Divadlem na půdě. Specifičnost každého pohledu a různorodost forem, estetiky a přístupů by měli přispět k budování unikátní tvůrčí atmosféry a k spoluvytváření místa svobodné kultury.
 
Cross je pro mě jedním z mála pražských, ale vlastně i českých prostorů, který je ochotný investovat do mladých, aspirujících lidí. Dát jim příležitost a prostor a především podporu v tom, co dělají. Je jedno, jestli jde o divadlo, hudbu nebo literaturu. Divadlo na půdě chce v těchto intencích pokračovat a všemi dostupnými prostředky podporovat mladou generaci a ukázat jí, že kultura není elitní kruh pár vybraných, ale naopak svobodná platforma, do níž se může zapojit kdokoliv.” říká m.p.; dramaturg DNP
 
Na Cross Clubu obdivuji, jak se posouvá a snaží se nabízet něco nového. Nikdy to nebylo místo pro jednu určitou skupinu lidí, vždy se snažil být otevřený všem. Otevření rezidenčního ateliéru na půdě je další krok pro spolupráci a podporu mladých umělců, kteří by se rádi podíleli na rozvoji současné alternativní scény.” -Buddha; kurátor rezidencí
 
VÝZVA JE URČENA PRO
Fotografie, audio/visuální umění, performance-art, výtvarné umění, literatura, divadlo, tanec
 
TERMÍN REZIDENCE
01/09-30/11
 
Ateliér nabízí:

  • Volný přístup do prostoru.
  • Produkční spolupráci při realizaci projektu.
  • Možnost participace na mezinárodních projektech plánovaných na podzimní sezónu.
  • Možnost spolupráce na dlouhodobém komunálním projektu.
  • Možnost účasti na mezinárodní rezidenci, která se uskuteční v Divadle na půdě.
  • Uspořádání prezentace výsledného projektu
  • Inspirativní, nekonfliktní prostředí a místo setkávání českých i zahraničních umělců z nejrůznějších odvětví umění.

 
JAK SE PŘIHLÁSIT?
Pokud máte zájem být jedním z rezidentů, pošlete nám email na divadlo@crossclub.cz.
Do emailu připojte:

  • Ukázky/dokumentace vaší práce
  • Krátký popis projektu, na němž byste chtěli během rezidence pracovat
  • Několik vět o sobě - momenty, které ovlivnili vaši tvorbu - směr, jímž předpokládáte, že se vaše tvorba bude v následujícím čase vyvíjet.

 
DEADLINE
Přihlášky zasílejte do neděle 27/08
Vybrané umělce klub oznámí ve středu 30/08


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.